Utkání hvězd NHL představí poctu pro dva české hráče: David Pastrňák a Tomáš Hertl.

Utkání hvězd NHL představí poctu pro dva české hráče: David Pastrňák a Tomáš Hertl.

NHL zveřejnila seznam hokejistů vybraných z každého klubu zámořské ligy pro nadcházející All Star Game, které se bude konat od 1. do 3. února v Torontu. V Scotiabank Areně bude reprezentovat Boston David Pastrňák, který se již počtvrté zúčastní tohoto exhibičního utkání v letech 2019, 2020 a 2023. Tomáš Hertl ze San Jose dosud zažil All Star Game pouze v roce 2020.

V základní nominaci se nachází sedm hráčů, kteří byli vybráni jako první v draftu, včetně nejnovějšího Connora Bedarda z Chicaga. Mezi nominovanými nechybí ani Auston Matthews z pořádajícího Toronta, Connor McDavid z Edmontonu, který je s šesti starty nejčastějším účastníkem tohoto utkání, Sidney Crosby z Pittsburghu, Nathan McKinnon z Colorada, Rasmus Dahlin z Buffala a Jack Hughes z New Jersey.

Ve výběru se nachází aktuálně čtyři brankáři, pouze dva obránci a zbytek tvoří útočníci. Fanoušci budou mít možnost hlasovat na webových stránkách NHL a sociálních sítích do 11. ledna, aby rozhodli o dalších čtyřech brankářích a osmi hráčích do pole.

All Star Game se letos uskuteční ve zcela novém formátu. Již ve čtvrtek 1. února si čtyři kapitáni společně s celebritami vyberou své týmy složené z devíti bruslařů a dvou brankářů. Pátek bude vyhrazen dovednostním soutěžím, které budou mít také novou podobu. Dvanáct vybraných hráčů bude soutěžit o body v celkem osmi disciplínách. Samotné Utkání hvězd je na programu 3. února.

Seznam hráčů vybraných za jednotlivé kluby do Utkání hvězd NHL:

Brankáři: Connor Hellebuyck (Winnipeg), Jake Oettinger (Dallas), Igor Šešorkin (NY Rangers), Cam Talbot (Los Angeles).

Obránci: Rasmus Dahlin (Buffalo), Quinn Hughes (Vancouver).

Útočníci: Sebastian Aho (Carolina), Mathew Barzal (NY Islanders), Connor Bedard (Chicago), Oliver Bjorkstrand (Seattle), Sidney Crosby (Pittsburgh), Alex DeBrincat (Detroit), Jack Eichel (Vegas), Filip Forsberg (Nashville), Tomáš Hertl (San Jose), Jack Hughes (New Jersey), Boone Jenner (Columbus), Kirill Kaprizov (Minnesota), Clayton Keller (Arizona), Travis Konecny (Philadelphia), Elias Lindholm (Calgary), Nathan MacKinnon (Colorado), Connor McDavid (Edmonton), Nikita Kučerov (Tampa Bay), Auston Matthews (Toronto), David Pastrňák (Boston), Sam Reinhart (Florida), Nick Suzuki (Montreal), Robert Thomas (St. Louis), Brady Tkachuk (Ottawa), Frank Vatrano (Anaheim).