Útočné monstrum se vrací do Leverkusenu, Schick vyjadřuje svou radost po návratu

Útočné monstrum se vrací do Leverkusenu, Schick vyjadřuje svou radost po návratu

Český reprezentant Patrik Schick se po dlouhé pauze vrátil na fotbalové hřiště a fanoušci ho přivítali bouřlivým aplausem. Schick byl plný emocí a popsal svůj návrat jako velmi emotivní okamžik. Po 231 dnech čekání se opět dostal na hřiště, přičemž naposledy hrál za reprezentaci v březnu. V červnu podstoupil operaci přitahovačů na noze v Berlíně. Schick nehrál za národní tým od loňského září a během té doby vstřelil 18 reprezentačních gólů.

Na hřiště se Schick vrátil v 62. minutě zápasu, kdy místo něj vyběhl Victor Boniface. O šest minut později přišel na hřiště také Adam Hložek a na konci zápasu spolu s brankářem Matějem Kovářem slavili třetí výhru ve třetím kole Evropské ligy.

Schick přiznal, že to nebylo jednoduché a že často chtěl dát gól během pár minut, ale tentokrát musel pracovat na gólu skoro rok. Popsal svůj návrat jako výjimečný okamžik, i když to nebyl nejlepší den jeho života. Přesto je rád, že se vrátil na hřiště a chce si užít tento večer a návrat.

Sportovní ředitel klubu Simon Rolfes uvedl, že Schick na to čekal opravdu dlouho a že je to dobře pro jeho duši i tělo. Klub také dlouho čekal na Schickův návrat a díky tomu mají soupeři důvod obávat se útočného monstra, které se vrátilo.