Útočník Liverpoolu Díaz skóroval a věnoval gól svobodu unesenému otci.

Útočník Liverpoolu Díaz skóroval a věnoval gól svobodu unesenému otci.

Kolumbijský reprezentant věnoval svou branku otci, který byl minulý týden v jihoamerické zemi unesen a je stále v zajetí levicové guerilly. Jeho gesto vyjadřuje podporu a naději na jeho osvobození.

Liverpool, tým vedený trenérem Jürgenem Kloppem, prohrál ve všech soutěžích od začátku sezony pouze s Tottenhamem. Tentokrát však byli blízko k porážce proti Lutonu.

Luton, který se vrátil do nejvyšší soutěže, vyhrál od svého návratu pouze jednou. Nicméně tentokrát dokázal úspěšně odolávat tlaku hostů.

Liverpool měl mnoho šancí, ale buď je zahazoval, nebo je brankář Kaminski čaroval. Nizozemský střídající hráč Chong poslal Luton dokonce do vedení deset minut před koncem, ale v prodloužení Díaz zachránil bod pro Liverpool.

Kolumbijský fotbalista, který minulý zápas vynechal kvůli rodinné situaci, se znovu zapojil do přípravy týmu a v Lutonu nastoupil od 83. minuty. Po své brance si vyhrnul dres a ukázal tričko s nápisem „Svobodu pro tátu“.

Ve zcela neočekávaném výsledku porazil Nottingham Aston Villu 2:0. Nottingham, kterému se v poslední době nedařilo, dokázal překvapit a získat vítězství.

Aston Villa vyhrála pět ze šesti posledních ligových zápasů a v nich vstřelila 18 branek. Nicméně náročný program, ve kterém bojují i v Evropské konferenční lize, se na nich začíná projevovat.

V dalším zápase proti Lutonu se brankář Martínez nejevil jako nejlepší brankář na světě. Byl překonán dvakrát, a to v 5. minutě a hned po změně stran.

Aktuální tabulka anglické fotbalové ligy po 11. kole vypadá následovně:

1. Manchester City

2. Tottenham

3. Liverpool

4. Arsenal

5. Aston Villa

6. Newcastle

7. Brighton

8. Manchester United

9. Brentford

10. Crystal Palace

11. West Ham

12. Nottingham

13. Chelsea

14. Wolverhampton

15. Fulham

16. Everton

17. Luton

18. Bournemouth

19. Burnley

20. Sheffield United

Manchester City se drží na prvním místě s devíti výhrami a dvěma porážkami. Tottenham je na druhém místě s osmi výhrami a dvěma remízami. Liverpool je na třetím místě s jednou porážkou a sedmi výhrami.

Tato tabulka ukazuje, jak se jednotlivé týmy umisťují po odehrání 11. kola anglické fotbalové ligy.