V Řecku dominují vozy značky Hyundai, Ogier havaroval a otočil se na střechu v posledních kilometrech.

V Řecku dominují vozy značky Hyundai, Ogier havaroval a otočil se na střechu v posledních kilometrech.

Mezi trojici korejských vozů se až do poslední rychlostní zkoušky dokázal probít jen druhý Sébastien Ogier s Toyotou. Jenže Francouz v závěrečné Power stage svůj vůz otočil přes střechu.

Posádce se naštěstí nic nestalo, Francouz ale kvůli zisku bodů z předchozích částí řecké rallye vůz uvedl do provozu a zamířil do cíle.

Druhý tak dojel Dani Sordo ze Španělska, který soutěž v sobotu dokonce chvíli vedl. Španěl měl ale v deváté rychlostní zkoušce defekt a s poškozeným vozem výrazně ztratil. Nakonec za Neuvillem zaostal o 1:36,8 minuty.

Třetí byl Ott Tänak s dalším autem v barvách stáje Hyundai Shell Mobis WRT.

V průběžném neoficiálním pořadí vede Neuville se ziskem 192 bodů. Po dnešním výpadku Ogier se 154 body klesl na třetí pozici, o čtyři body jej přeskočil Tänak.

Světový šampionát pokračuje koncem září v Chile. Od 17. do 20. října se jede Středoevropská rallye se startem v Praze.

Aktualizujeme…

V Řecku vládly vozy Hyundai, ale poslední rychlostní zkoušku zpestřil dramatický obrat. Trojice korejských vozů se utkala až do poslední chvíle, kdy se druhý Sèbastien Ogier s vozem Toyoty dostal na první místo. Bohužel v závěrečné Power stage udělal nečekaný manévr a svůj vůz otočil přes střechu. Naštěstí se posádce nic nestalo a Francouz dokázal vůz opět uvést do provozu a dojet do cíle.

Druhé místo obsadil Dani Sordo ze Španělska, který dokonce v sobotu chvíli vedl. Bohužel defekt v deváté rychlostní zkoušce ho značně zpomalil a nakonec zaostal za Neuvillem o 1:36,8 minuty.

Třetí příčku obsadil Ott Tänak s vozem Hyundai Shell Mobis WRT. V průběžném neoficiálním pořadí světového šampionátu vede Neuville se ziskem 192 bodů. Ogier po dnešním výpadku klesl na třetí místo se 154 body, před něj se dostal Tänak se 158 body.

Světový šampionát pokračuje koncem září v Chile a od 17. do 20. října se jede Středoevropská rallye se startem v Praze. Sledujte náš web pro další aktualizace a informace ze světa rallye.