V semifinále US Open Muchová porazila soupeřku a postoupila do finále, kde se utká s Američankou.

V semifinále US Open Muchová porazila soupeřku a postoupila do finále, kde se utká s Američankou.

Osmadvacetiletá Muchová, která nehrála od loňského září do letošního června kvůli zraněnému zápěstí, nedotáhla v utkání Pegulaovou nadějně rozehraný vývoj, kdy získala první set a v tom druhém vedla 2:0.

Podruhé za sebou prohrála v semifinále US Open s Američankou, vloni nestačila na pozdější šampionku Coco Gauffovou.

Poslední českou finalistkou na US Open tak zůstává Karolína Plíšková, která bojovala o titul ve Flushing Meadows v roce 2016.

Tenisový turnaj US Open (tvrdý povrch, dotace 75 milionů dolarů):

Ženy:

Dvouhra – semifinále:

Pegulaová (6-USA) – Muchová (ČR) 1:6, 6:4, 6:2.

V semifinále letošního US Open došlo k dramatickému zlomu, kdy osmadvacetiletá tenistka Karolína Muchová nedokázala udržet vedení nad Američankou Pegulovou. Muchová, která se po zranění zápěstí vrátila na kurt až v červnu, měla skvělý start do zápasu a získala první set. Dokonce vedla i ve druhém setu 2:0, avšak nakonec musela uznej porážku.

Tento výsledek znamená, že Muchová opět neuspěla ve snaze postoupit do finále US Open, stejně jako loni, kdy nestačila na pozdější šampionku Coco Gauffovou. Poslední českou finalistkou na tomto grandslamovém turnaji zůstává Karolína Plíšková, která se o titul ve Flushing Meadows poprala v roce 2016.

US Open je jedním z nejprestižnějších tenisových turnajů světa, který se koná na tvrdém povrchu a má obrovskou dotaci ve výši 75 milionů dolarů. V ženské dvouhře se letos Pegulová postarala o krutý zlom v semifinále proti Muchové, když ji porazila v poměru 1:6, 6:4, 6:2.

Je jasné, že Karolína Muchová má stále velký potenciál a talent a v budoucnu se jistě bude snažit znovu proniknout do finále grandslamového turnaje a bojovat o titul.