V singapurské kvalifikaci došlo k požáru vozu Red Bull, Stroll havaroval a Sainz opět dominoval.

V singapurské kvalifikaci došlo k požáru vozu Red Bull, Stroll havaroval a Sainz opět dominoval.

Carlos Sainz porazil svého britského soupeře George Russella o pouhých 72 tisícin sekundy v kvalifikaci na Velkou cenu Singapuru. Sainz se tak postaví na první řadu vedle druhého jezdce Ferrari Charlese Leclerca, zatímco třetí místo obsadil pilot McLarenu Lando Norris.

Jednou z novinek této kvalifikace je možnost udělovat tresty za bránění soupeřům během závodu, které bude vyšetřovat jury. Tato změna pravidel má za cíl zajistit spravedlivější a čistší závody.

První část dnešní kvalifikace byla předčasně ukončena kvůli havárii Lance Strolla. Pilot týmu Aston Martin nezvládl výjezd z poslední zatáčky a narazil svým monopostem do svodidel. Naštěstí Kanadan vyvázl bez zranění, ale jeho nehoda zkomplikovala rychlé kolo Oscaru Piastriho z týmu McLaren, který tak vypadl.

Druhá fáze kvalifikace přinesla obrovskou senzaci a neúspěch pro tým Red Bull. Max Verstappen ani Sergio Pérez nedokázali zajet dostatečně rychlé časy, aby se udrželi v nejlepší desítce. Toto se stalo týmu Red Bull naposledy před pěti lety v Soči. Naopak nováček Liam Lawson z týmu AlphaTauri se dostal do top 10, což je jeho třetí Grand Prix.

Velká cena Singapuru se uskuteční v neděli od 14 hodin našeho času a můžete ji sledovat v našem online přenosu. Výsledky kvalifikace na Velkou cenu Singapuru jsou následující: 1. Carlos Sainz (Španělsko/Ferrari) 1:30,984, 2. George Russell (Velká Británie/Mercedes) -0,072, 3. Charles Leclerc (Monako/Ferrari) -0,079, 4. Lando Norris (Velká Británie/McLaren) -0,286, 5. Lewis Hamilton (Velká Británie/Mercedes) -0,501, 6. Kevin Magnussen (Dánsko/Haas) -0,591.