Vadlejch získal první vítězství v letošním ročníku Diamantové ligy a zajistil si účast na olympiádě.

Vadlejch získal první vítězství v letošním ročníku Diamantové ligy a zajistil si účast na olympiádě.

Vadlejch porazil Webera a získal první místo v Lausanne

Ve výškařském závodě elitního seriálu Níradž Čopra se stříbrný olympijský medailista Jakub Vadlejch předvedl skvělý výkon a porazil evropského šampiona Juliana Webera. Tímto vítězstvím si zajistil první místo v letošním ročníku tohoto prestižního seriálu.

Vadlejch, který je také olympijským šampionem, hodil o metr a 72 centimetrů dál než Weber. Tímto výkonem se posunul na první místo v Lausanne a potvrdil svou dominanci v této disciplíně. Na třetím místě se umístil Keshorn Walcott, vítěz olympiády v Londýně.

Finálové pokusy se konaly po více než půlhodinové pauze a žádný z atletů se již nepodařilo zlepšit svůj výkon. Všichni tři medailisté tak potvrdili svou kvalitu a ukázali, že patří mezi nejlepší oštěpaře světa.

Kromě Vadlejcha se na závodech v Monaku představil také český běžec Filip Šnejdr. V běhu na 800 metrů skončil pátý se sezonním maximem 1:46,12. Tento výkon mu zajistil solidní umístění a potvrdil jeho formu v této disciplíně.

Na závěr ještě stojí za zmínku světový rekord, který vytvořila keňská běžkyně Faith Kipyegonová. Tentokrát zaběhla mili za 4:07,64 minuty, což je již její třetí světový rekord v letošní sezóně. Tímto výkonem potvrdila svou dominanci v této disciplíně a ukázala, že patří mezi nejlepší běžkyně na světě.

Celkově se jednalo o velmi úspěšnou soutěž, která přinesla mnoho zajímavých výkonů a potvrdila kvalitu českých atletů. Jakub Vadlejch si získal první místo v Lausanne a potvrdil svou pozici mezi nejlepšími oštěpaři světa. Filip Šnejdr se umístil na pátém místě v běhu na 800 metrů a Faith Kipyegonová opět překonala světový rekord. Tito atleti tak reprezentovali Českou republiku na nejvyšší úrovni a ukázali, že jsou mezi nejlepšími sportovci na světě.