Van Persieho velký náraz: Trenér musel čelit debaklu 1:9.

Van Persieho velký náraz: Trenér musel čelit debaklu 1:9.

„Je to drsné. Během kariéry mnohokrát dopadnete tvrdě na zem. A tohle byl velký náraz. Poučili jsme se z tohoto zápasu o trochu víc, než bychom se poučili normálně,“ citovala BBC jednačtyřicetiletého Van Persieho.

Pro bývalého hráče Feyenoordu, Arsenalu, Manchesteru United a Fenerbahce šlo teprve o čtvrtý zápas na lavičce Heerenveenu, jehož se ujal před začátkem sezony. Předtím byl asistentem ve Feyenoordu, kde také působil u mládežnických týmů.

Heerenveen sice v Alkmaaru dokázal v prvním poločase srovnat na 1:1, pak už ale skórovali jen domácí. Čtyřmi góly přispěl k rekordnímu ligovému vítězství AZ bývalý útočník Tottenhamu Troy Parrott, jenž se prosadil už v první půli a poté nastřílel tři branky během osmi minut po pauze.

Heerenveen tak utrpěl během necelého půlroku druhou drtivou prohru, v dubnu pod tehdejším koučem Keesem van Wonderenem doma prohrál 0:8 s Eindhovenem. „Je to součást fotbalu. Nenechám se tím traumatizovat já ani mí hráči. Budeme nadále hrát svou hru. Tomu věřím, všichni tomu věříme,“ řekl Van Persie, jenž na lavičce Heerenveenu zatím slavil pouze jednu výhru.

Velký náraz Van Persieho. Jako trenér musel strávit debakl 1:9

Bývalý fotbalový útočník Robin van Persie zažil jako trenér týmu Heerenveen velký náraz, kdy jeho tým prohrál v ligovém zápase s týmem AZ Alkmaar 1:9. Van Persie, který před začátkem sezony převzal trenérské křeslo v Heerenveenu, uvedl, že se z tohoto zápasu hodně poučili a budou se snažit zlepšit.

Van Persie, který během své hráčské kariéry působil v klubech jako Feyenoord, Arsenal, Manchester United a Fenerbahce, se nyní snaží prosadit i jako trenér. Předtím působil jako asistent ve Feyenoordu a trénoval mládežnické týmy.

Ve zápase proti AZ Alkmaar dokázal Heerenveen v prvním poločase srovnat na 1:1, ale poté už domácí tým dominoval a skóroval pravidelně. Bývalý hráč Tottenhamu Troy Parrott se podílel na vítězství AZ čtyřmi góly, z nichž tři padly během osmi minut po přestávce.

Pro Heerenveen to byla druhá drtivá porážka během necelého půl roku, předtím prohrál 0:8 s Eindhovenem. Van Persie však zdůraznil, že tato porážka je součástí fotbalu a nechce se tím nechat ovlivnit. Věří, že jeho tým bude i nadále hrát svou hru a snažit se zlepšit.

Van Persie na lavičce Heerenveenu zatím slavil pouze jedno vítězství a doufá, že se jeho tým dokáže z této porážky rychle vzpamatovat a vrátit se na vítěznou vlnu.