Vancouver zachránil první gól sezony Hronek a dokonal obrat v prodloužení

Vancouver zachránil první gól sezony Hronek a dokonal obrat v prodloužení

Vancouver Canucks se v utkání proti New York Islanders dokázali vrátit z dvoubrankového manka a nakonec zvítězili 4:3 po prodloužení. Islanders vedli po první třetině 2:0 a v polovině zápasu 3:1. Canucks však dokázali smazat ztrátu během přesilových her. Brock Boeser snížil a poté Hronek vyrovnal ve dvouminutové hře pěti proti třem. Český bek Hronek se prosadil střelou bez přípravy zpoza levého kruhu a tak zachránil svůj tým v zápase. O vítězství Canucks rozhodl Hronkův parádní gól z obrany Quinn Hughes, který v utkání zaznamenal i dvě asistence a stal se první hvězdou zápasu.

Dalším českým brankářem, který nastoupil v NHL, byl Lukáš Dostál. V utkání s Anaheimem v Coloradu však inkasoval osm branek a jeho tým prohrál vysoko 2:8. Dostál pustil pět gólů ve třetí třetině. Přestože Dostál vstupoval do utkání s bilancí pěti výher ze sedmi startů a úspěšností zásahů 91 procent, tentokrát se mu nedařilo. S Anaheimem, který vyhrál předchozích pět zápasů, prohrával jen o gól (1:2) ve 35. minutě. Ve třetí třetině však inkasoval z každé druhé střely. Dostál si připsal třicet zákroků a za branky nemohl. V zápase jej dvakrát překonal Valerij Ničuškin.

V dalších zápasech NHL se střelecky prosadili Joel Kiviranta a Cale Makar, kteří se podíleli na kanonádě svých týmů. Kiviranta zaznamenal jednu branku a dvě asistence, zatímco Makar si připsal tři asistence. Český obránce Radko Gudas asistoval u první branky Anaheimu.

V tabulkách NHL se východní konference drží na předních příčkách týmy Boston Bruins a Florida Panthers. V západní konferenci vedou Vancouver Canucks a Vegas Golden Knights.