Varování Koubka: I když Gzira pochází z Malty, tým je složen výhradně z brazilských hráčů

Varování Koubka: I když Gzira pochází z Malty, tým je složen výhradně z brazilských hráčů

Fotbalový trenér Karel Koubek se vyjádřil k nadcházejícímu čtvrtfinálovému utkání Západočechů s albánským týmem KF Gzira United. Podle něj bude tento soupeř efektivnější než předchozí kvalifikační fáze, ve které Plzeň remizovala s kosovským týmem Drita 0:0 a v odvetě zvítězila 2:1. Gzira United je podle Koubka téměř brazilský tým, ve kterém je přibližně 80 procent hráčů naturalizovaných nebo s brazilským občanstvím. Tým je technicky vyspělý a spoléhá na protiútoky.

Koubek doufá, že jeho tým nebude překvapen protiútoky soupeře a že naváže na výkon z domácího utkání s Dritou. Plzeň si uvědomuje, že musí být efektivní a využít své šance, stejně jako v předchozím utkání. Trenér také zmínil, že tým byl pod tlakem a chybělo mu sportovní štěstí, ale po dvou výhrách se doufá, že se vrátí do vítězného módu.

Proti Gziře budou chybět někteří zranění hráči, ale trenér věří, že se jim podaří najít vhodné náhrady. Sestavu pro utkání už má v hlavě a naznačil, že nebude tolik mladých hráčů jako v předchozím utkání. Podle něj rozhoduje výkon a ne věk hráčů.

V případě postupu se Plzeň utká v play off o skupinu s lepším týmem z dvojice Tobol Kostanaj – Derry City.