Večer veteránů Extraligy s účastí Jágra a Červenky, Pardubice slavily vítězství.

Večer veteránů Extraligy s účastí Jágra a Červenky, Pardubice slavily vítězství.

Diváci v Pardubicích před utkáním ještě jednou tleskali mistrům světa z letošního roku. Trojici v dresu Dynama ve složení Červenka, Sedlák a Hájek gratulovali na ledě členové legendární formace Martinec – Novák – Šťastný.

Pak už domácí tým zahájil nový extraligový ročník proti Kladnu, v jehož sestavě nechyběl už od úvodu sezony Jágr. Právě hrající majitel Rytířů byl u slibného úvodu svého týmu, po závaru v 5. minutě ale Willa nepřekonal.

O pár chvil později udeřili Pardubičtí, když Sedlák zakončil výjezd před branku ideální přihrávkou na Smejkala, jenž vstřelil první gól zápasu. Početní výhody na obou stranách nebyly využity, až v 19. minutě našel Radil Kousala, který sám před Brízgalou nezaváhal a zvýšil na 2:0.

Ve druhé třetině byla převaha Dynama už znatelnější. Další přesný zásah nejprve přidal Kaut, jehož v prostoru kruhu našel Kousal. O dvě minuty později pak zblízka zakončil kapitán Sedlák, Pardubice už vedly 4:0. Nic na tom nezměnila ani příležitost Kladna, v níž se objevil Pytlík.

Rytíři se prosadili ve třetí třetině, když se po souhře v přesilovce a následné dorážce prosadil Filip. Ve 47. minutě byli vyloučeni současně dva hráči Kladna. Východočeši hráli dvojnásobnou přesilovku, kterou po minutě využil přesnou trefou Kaut.

Jandač začal s Plzní vítězně

Plzeňští v soutěžní premiéře pod novým koučem Josefem Jandačem dosáhli na vítězství 3:2 v prodloužení na ledě Vítkovic. Západočeši dvakrát dotáhli jednobrankovou ztrátu, aby v 62. minutě utkání strhli na svou stranu zásluhou první extraligové trefy ukrajinského obránce Igora Merežka. Premiéra nového trenéra Vítkovic Davida Bruka tak naopak skončila ziskem jednoho bodu.

Hráči Českých Budějovic zvítězili nad Karlovými Vary 3:0 a připsali si ve vzájemných duelech šestou výhru za sebou. Svůj návrat do Motoru po čtyřech letech ozdobil čistým kontem brankář Milan Klouček, který přišel v létě z Pardubic a minulou sezonu dochytal v Plzni. O branky se postarali Martin Beránek, Milan Gulaš a Jan Ordoš. Nový kouč Energie Pavel Patera se při své premiéře bodové zisku nedočkal.

Mladoboleslavští porazili Olomouc 4:2, přestože po první třetině prohrávali 0:2. Gólem a asistencí se pod obrat Bruslařů podepsal Adam Jánošík, dvě asistence si připsal Tomáš Fořt. Domácí se třikrát prosadili v závěrečné dvacetiminutovce.

Aktualizujeme

Extraligový večer veteránů v Pardubicích přinesl fanouškům nejen vzpomínky na minulost, ale i skvělý hokejový zážitek. Legendární trio Martinec – Novák – Šťastný se před zápasem setkalo s trojicí Červenka, Sedláka a Hájka, aby si společně připomněli své úspěchy.

Samotné utkání mezi Pardubicemi a Kladnem začalo slibně pro domácí tým, který se ujal vedení díky gólu Smejkala. Branku na 2:0 pak přidal Kousal po pěkné akci Sedláka. Pardubice si udržely náskok i v druhé třetině, kdy Kaut a Sedlák zvyšovali skóre na 4:0.

Kladno se sice snažilo o obrat, ale gól Filipa a Kauta ve třetí třetině potvrdil vítězství Pardubic. Jandačův Plzeň si připsala výhru 3:2 po prodloužení nad Vítkovicemi, zatímco České Budějovice porazily Karlovy Vary 3:0.

Mladá Boleslav zdolala Olomouc 4:2 po obratu z 0:2 a Adam Jánošík se podílel gólem a asistencí na vítězství. Celkově to byl skvělý start nového extraligového ročníku, který přinesl spoustu emocí a zajímavých momentů pro fanoušky hokeje.