Vedoucí pozice v Premier League se stává vyrovnanější, když Arsenal stahuje náskok Liverpoolu.

Vedoucí pozice v Premier League se stává vyrovnanější, když Arsenal stahuje náskok Liverpoolu.

Aston Villa utrpěla první domácí porážku v této sezóně Premier League, když podlehla týmu Newcastle 1:3. Hráči Arsenalu se prosadili až ve druhém poločase a zvítězili nad Nottinghamem 2:1. Dva góly Newcastlu vstřelil Fabian Schär, který otevřel skóre již v 32. minutě. V 52. minutě nechtěně zvýšil náskok Newcastle Alex Moreno vlastní brankou. Aston Villa se dokázala pouze snížit díky gólu Ollieho Watkinse. Tato porážka znamená pro Aston Villu první domácí ztrátu bodů po 17 zápasech.

Další zápasy v anglické lize přinesly překvapení. Brighton utrpěl debakl 0:4 na stadionu nováčka Lutonu. Hattrickem se blýskl Elijah Adebayo, který vstřelil první branku již po 20 sekundách hry. Luton tak opustil sestupové pásmo.

Další zápasy skončily následovně: Crystal Palace porazil Sheffield United 3:2, Fulham remizoval s Evertonem 0:0 a Arsenal porazil Nottingham 2:1.

V tabulce Premier League se stále drží na prvním místě Liverpool, který má 48 bodů. Arsenal je na druhém místě s 46 body, následuje Manchester City s 43 body. Aston Villa se drží na čtvrtém místě se 43 body. Na pátém a šestém místě se nacházejí Tottenham a West Ham.

Je také důležité zmínit, že tým Everton přišel o 10 bodů jako trest za porušení finančních pravidel.