Vejmelka dominuje v souboji českých brankářů, Pastrňák se opět prosadil vstřeleným gólem

Vejmelka dominuje v souboji českých brankářů, Pastrňák se opět prosadil vstřeleným gólem

David Pastrňák skóroval i ve čtvrtém utkání sezony, navrch přidal dvě asistence a pomohl Bostonu k výhře 4:2 na ledě Los Angeles. Mezi hvězdy sobotních utkání patřil i Filip Chytil, který připravil tři góly při výhře New Yorku Rangers 4:1 na ledě Seattlu.

Radim Zohorna ve svém prvním startu v sezóně skóroval, ale jen zmírnil prohru Pittsburghu v St. Louis na konečných 2:4. Tomáš Hertl vstřelil jediný gól San Jose při porážce 1:5 v Nashvillu.

David Kämpf přispěl jednou asistencí k obratu Toronta, které vyhrálo 4:3 v prodloužení na ledě Tampy Bay. David Jiříček zaznamenal v NHL poprvé přihrávku, kterou pomohl Columbusu k vítězství 5:4 v prodloužení v Minnesotě. Asistence Martina Nečase nestačila Carolině, která podlehla v Coloradu 4:6.

Arizona vedla ve 35. minutě 2:0, přičemž Dostál inkasoval obě branky z pravého kruhu. V prvním případě prošla českému gólmanovi střela Jasona Zuckera mezi tělem a rukou. Při druhé gólové situaci trefil Clayton Keller horní roh branky.

Vejmelka překonal jen ve 48. minutě Frank Vatrano, který se prosadil před brankou v přesilové hře. Víc český gólman Anaheimu nepovolil a potvrdil, že má v úvodu sezony dobrou formu: ve třech zápasech pustil pět gólů, vychytal dvě výhry a má úspěšnost zásahů 95,1 procenta.

Dostál odchytal druhý zápas v ročníku, v prvním dovedl tým k vítězství nad Carolinou a drží si úspěšnost zásahů okolo 92 procent.

Pastrňák otevřel ve 14. minutě v přesilové hře skóre švihem z levého kruhu a připsal si pátý gól v sezóně.

Pastrňákov gól proti Los Angeles:

Více branek dali v aktuálním ročníku jen čtyři hráči. Alex Laferriere vyrovnal v čase 26:28, ale Boston odskočil v dalším průběhu na 4:1.

Poslední dvě branky Bruins vstřelil Brad Marchand po přihrávkách svého českého spoluhráče z útoku. Pastrňák, třetí hvězda zápasu, jej při první gólové akci našel mezi kruhy a podruhé jej uvolnil pasem zpoza branky. U čtvrté branky asistoval i Pavel Zacha.

Rangers od deváté minuty prohrávali, ale skóre otočili i díky Chytilovi. Český útočník si první bod připsal za přihrávku napříč útočným pásmem zleva do pravého kruhu, ze kterého vyrovnal Artěmij Panarin.

V závěru prostřední třetiny se po bekhendovém pasu českého útočníka prosadil zblízka Alexis Lafrenière a zvýšil na 3:1. Pojistku přidal Panarin