Vejmelka vyniká mezi nejlepšími hráči zápasu, Malkin předčil Ovečkina a spol. čtyřmi body

Vejmelka vyniká mezi nejlepšími hráči zápasu, Malkin předčil Ovečkina a spol. čtyřmi body

V posledním zápase pátého kola NHL se střetli týmy New Jersey Devils a Arizona Coyotes. Zápas skončil vítězstvím Coyotes po samostatných nájezdech 4:3. Arizona se dostala do dvoubrankového vedení díky gólům obránců Matta Dumby a Seana Durziho. Devils však dokázali zápas otočit díky dvěma gólům Jespera Bratta a třem asistencím Jacka Hughese. Vyrovnání přišlo v 54. minutě, když se prosadil Nick Schmaltz. V rozstřelu pak rozhodl o vítězství Coyotes Nick Bjugstad.

Dalším zápasem bylo utkání mezi Washington Capitals a Pittsburgh Penguins, které skončilo výhrou Penguins 4:0. Pittsburgh si vypracoval klíčový náskok mezi 25. a 32. minutou, když vstřelil první tři góly zápasu. Skóre otevřel Jevgenij Malkin a následně Sidney Crosby dvakrát využil přesilovou hru. Konečný výsledek stanovil Reilly Smith v 57. minutě. Brankář Tristan Jarry potřeboval k čistému kontu 19 zákroků.

Zajímavostí je, že český brankář Vítek Vaněček, který v minulém zápase nastoupil za Washington, plnil v tomto utkání roli náhradníka. Jeho tým však nedokázal překonat brankáře Pittsburghu a zůstal bez branek.

Celkově byl tento víkend ve světě NHL plný zajímavých zápasů a skvělých výkonů hráčů. Jevgenij Malkin se stal hvězdou zápasu mezi Washingtonem a Pittsburghem díky svým čtyřem bodům (1+3). Jesper Bratt a Jack Hughes z New Jersey byli také vyhlášeni hvězdami zápasu proti Arizoně, stejně jako Karel Vejmelka, který odchytal celý zápas za Coyotes a měl úspěšnost zásahů 91,7 procenta.