Velká havárie přerušila závod elektrických formulí na vrakovišti v Římě.

Velká havárie přerušila závod elektrických formulí na vrakovišti v Římě.

Dnes se v ulicích hlavního města Itálie konal první ze dvou podniků, který přinesl pořádnou mělu. Během devátého kola závodu formule E došlo k vážné nehodě, kdy britský pilot Sam Bird ztratil kontrolu nad vozem v rychlé levé zatáčce a narazil do zdi, zastavil se uprostřed trati.

Tato zatáčka byla označena jako „slepá zatáčka“, což znamená, že není vidět výjezd z ní, což přispělo k neštěstí. Postupně do rozbitého monopostu začali narazit i další jezdci, celkem sedm jich bylo zapleteno do hromadné kolize.

Jean-Éric Vergne, dvojnásobný šampion formule E, komentoval situaci slovy: „To bylo šílené.“ Sám jen těsně minul vrak vozidla.

Závod byl okamžitě přerušen a při následném restartu chybělo pět vozů ze 22členného závodního pole. Vítězem devátého kola se stal Mitch Evans z Nového Zélandu, který si tak připsal již deváté vítězství v kariéře. Do čela celkového pořadí seriálu se dostal jeho krajan Nick Cassidy, který dnes dojel druhý.

Tato nehoda a hromadná kolize připomínají, jak nebezpečným sportem formule E může být. Bezpečnostní opatření a pravidla musí být stále zdokonalována, aby se minimalizovalo riziko vážných nehod.