Velkokluby se zajímají o bývalého sparťanského hráče, stát může získat přes miliardu korun. Plíšková také čelí napětí.

Velkokluby se zajímají o bývalého sparťanského hráče, stát může získat přes miliardu korun. Plíšková také čelí napětí.

Hancko je v ideálním fotbalovém věku, po předloňském přestupu ze Sparty navíc v Nizozemsku udivuje výbornými výkony. Takovými, že zaujal řadu elitních evropských klubů.

Jako první z nich se samozřejmě nabízí anglický gigant Liverpool, který je finální stanicí aktuální evropské trenérské rošády. Na uvolněné místo Reds po Jürgenu Kloppovi zamířil Arne Slot z Feyenoordu Rotterdam, kam zase míří sparťanský kouč Brian Priske.

Triádu zmíněných klubů by mohl nyní završit Hancko, po Letné a Rotterdamu se možná vydá za svým bývalým koučem do Anglie. 

Jeho cena se nyní pohybuje kolem čtyřiceti milionů eur, ale může vystřelit ještě výše. Tedy přes miliardu korun.

Vedle Liverpoolu patří mezi zájemce o rodáka z Bojnic taká Paris St. Germain. Hodně bude záležet na jeho výkonech a výsledcích Slováků na fotbalovém Euru. Ve skupině šampionátu se výběr kouče Calzony postaví Belgii, Ukrajině a Rumunsku.

Turnaj tak s napětím vyhlíží i česká tenistka Kristýna Plíšková, manželka Dávida Hancka. Ta se přiznala, že by spíš než Liverpool přivítala stěhování do slunnější evropské země, například do Španělska.

„Teď v létě se to bude řešit. Možná až po Euru, ale nejsem takový odborník. Nevím, jestli je na špičkách, ale myslím, že by šel rád jinam. Oba bychom rádi. (směje se) Uvidíme, co z toho nakonec vyjde,“ řekla v rozhovoru pro deník Sport česká tenistka.

Český fotbalista David Hancko se momentálně nachází v ideálním fotbalovém věku a po úspěšném přestupu ze Sparty do Nizozemska předvádí skvělé výkony, které upoutaly pozornost několika elitních evropských klubů. Mezi ně patří například anglický gigant Liverpool, který je aktuálně jedním z nejlepších týmů v Evropě.

Liverpool hledá nového trenéra po odchodu Jürgena Kloppa a jako jeden z kandidátů je Arne Slot z Feyenoordu Rotterdam, kam zase míří bývalý sparťanský kouč Brian Priske. Hancko by tak mohl být dalším hráčem, který se připojí k týmu Liverpoolu nebo jinému velkoklubu.

Cena za Hancka se momentálně odhaduje na kolem čtyřiceti milionů eur, ale může se ještě zvýšit a přesáhnout hranici miliardy korun. Kromě Liverpoolu je o něj také zajímán Paris St. Germain a jeho budoucnost bude záviset na jeho výkonech na nadcházejícím fotbalovém Euru.

Na Euru se bude muset Hancko postavit proti týmům Belgie, Ukrajiny a Rumunska, což bude určitě napínavá výzva. Turnaj také vyvolává napětí i u české tenistky Kristýny Plíškové, manželky Davida Hancka, která by uvítala přestěhování do jiné evropské země, například do Španělska.

Budoucí kroky Davida Hancka a jeho možného přestupu do Liverpoolu nebo jiného velkoklubu budou určitě sledovány s velkým zájmem fanoušků. Bude zajímavé sledovat, kam se nakonec tento talentovaný fotbalista přesune a jak se mu bude dařit na mezinárodní scéně.