Verstappen se stal novým lídrem v Barceloně po Norrisovi a Russellovi.

Verstappen se stal novým lídrem v Barceloně po Norrisovi a Russellovi.

Podrobná on-line reportáž z 10. závodu mistrovství světa formule 1 v Barceloně.

V neděli se konal 10. závod letošního mistrovství světa formule 1 na okruhu v Barceloně a vedení se ujal Max Verstappen. Nizozemský jezdec týmu Red Bull Racing dokázal porazit svého hlavního soupeře Lewise Hamiltona a získal tak cenných 25 bodů do šampionátu.

Verstappen odstartoval z pole position a po celý závod si udržoval vedení. Lewis Hamilton se sice snažil ho dostihnout, ale nedokázal ho předjet a musel se spokojit s druhým místem. Třetí místo obsadil Valtteri Bottas z týmu Mercedes.

Zajímavý moment závodu přišel ve 41. kole, kdy došlo ke kolizi mezi piloty Ferrari, Charlesem Leclercem a Carlosem Sainzem. Leclerc se pokusil předjet Sainze, ale došlo k kontaktu mezi auty a oba piloti museli odstoupit závodu.

Další zajímavostí bylo i to, že oba piloti týmu Aston Martin, Sebastian Vettel a Lance Stroll, dokázali bodovat. Vettel obsadil 8. místo a Stroll 10. místo.

Celkové pořadí šampionátu tak vypadá následovně: Lewis Hamilton stále drží první místo s 195 body, následovaný Maxem Verstappenem s 187 body a Valtterim Bottasem s 141 body.

Další závod se pojede za dva týdny v Maďarsku na okruhu Hungaroring. Bude zajímavé sledovat, jestli Max Verstappen dokáže porazit Lewis Hamiltona i na tomto okruhu a posunout se tak do čela šampionátu. Sledujte nás na našich webových stránkách pro další informace o formuli 1.