Video: Poslední trénink české fotbalové reprezentace před začátkem Mistrovství Evropy

Video: Poslední trénink české fotbalové reprezentace před začátkem Mistrovství Evropy

„Chtěl bych, abychom si po zápase neříkali jen to, že jsme hráli proti Ronaldovi, ale že jsme třeba Ronalda porazili. To by pro hráče byla vzpomínka na celý život,“ prohlásil Hašek před utkáním.

„Jdeme do toho s tím, že chceme, aby se Ronaldo neprosadil. Je jasné, že to, že hrajete proti Ronaldovi, si budete pamatovat celý život. Je to jeden z nejlepších hráčů v historii fotbalu,“ přiznal kouč české reprezentace.

Hráčům zdůrazňuje, že i proti favoritovi musejí hrát aktivně. „Portugalští hráči jsou velmi známí a populární po celém světě. My nejsme tak známí. Musíme portugalským hvězdám čelit týmovým výkonem,“ vyhlásil plán.

„To je jediná naše šance, jak můžeme uspět. Víme, že když nebudeme hrát aktivně, když budeme jen bránit, nemáme šanci na úspěch. To bychom mohli dát hlavy dolů a jít ze hřiště,“ uvedl Hašek.

Česká fotbalová reprezentace se chystá na své první utkání na Mistrovství Evropy proti Portugalsku a trenér Karel Jarolím má jasno v tom, jaký přístup by měli hráči zaujmout. V rozhovoru pro média prohlásil, že by chtěl, aby si hráči po zápase neříkali pouze to, že hráli proti Ronaldovi, ale aby se mohli pochlubit tím, že Ronalda porazili.

Kouč české reprezentace zdůrazňuje důležitost aktivního přístupu i proti favoritovi. Portugalský tým je známý po celém světě a hráči jako Cristiano Ronaldo jsou velkými hvězdami. Český tým se musí postavit těmto hráčům týmovým výkonem a bojovností.

Karel Jarolím věří, že jedinou šancí na úspěch je hrát aktivně a nejen se bránit. Pokud by se hráči pouze stáhli do obrany, neměli by podle něj šanci na úspěch. Důležité je podle něj držet hlavy vzhůru a bojovat až do konce.

Česká reprezentace má před sebou těžký úkol, ale s odhodláním a týmovou hrou může překvapit favorizovaného soupeře. Fanoušci doufají, že hráči pod vedením Karla Jarolíma předvedou skvělý výkon a budou moci slavit historické vítězství nad Portugalskem.