Vítězem první kvalifikace formule 1 se stal Verstappen, jak bylo očekáváno.

Vítězem první kvalifikace formule 1 se stal Verstappen, jak bylo očekáváno.

Pilot Red Bullu v dnešním boji o pole position porazil o 228 tisícin sekundy Charlese Leclerca s Ferrari. Třetí byl George Russell za volantem Mercedesu.

První část kvalifikace naznačila situaci „ve spodních vodách“. Vypadli oba piloti Sauberu a Alpine, které doplnil loňský nováček Logan Sargeant s Williamsem.

V nejlepší desítce se ocitly oba Red Bully, oba vozy Ferrari, Mercedes, McLaren a jeden Aston Martin a Haas. Smolař Juki Cunoda ve voze RB přišel o postup o pouhých sedm tisícin sekundy.

Red Bull ale stejně mohl slavit. Verstappen se v trénincích zjevně soustředil na závodní tempo a až dnes ukázal svoji skutečnou rychlost. Naopak jeho týmový kolega Sergio Pérez na něj ztratil tři a půl sekundy a byl až pátý.

Velká cena Bahrajnu formule 1 startuje v sobotu v 16 hodin SEČ.

První kvalifikace formule 1 dopadla podle očekávání. Vítězem se stal Max Verstappen z týmu Red Bull, který porazil Charlese Leclerca z Ferrari o pouhých 228 tisícin sekundy. Třetí místo obsadil George Russell za volantem Mercedesu.

První část kvalifikace naznačila, že některé týmy budou mít potíže. Vypadli oba piloti Sauberu a Alpine, kteří byli doplněni loňským nováčkem Loganem Sargeantem s týmem Williams.

V nejlepší desítce se objevily oba vozy Red Bull, oba Ferrari, Mercedes, McLaren a jeden Aston Martin a Haas. Smůlu měl Yuki Tsunoda ve voze Red Bull, který o postup přišel jen o sedm tisícin sekundy.

Red Bull však mohl slavit, protože Verstappen se v trénincích zaměřoval na závodní tempo a dnes ukázal svou skutečnou rychlost. Naopak jeho týmový kolega Sergio Pérez ztratil na Verstappena tři a půl sekundy a skončil až pátý.

Velká cena Bahrajnu formule 1 se uskuteční v sobotu ve 16 hodin SEČ. Sledujte, jak se budou týmy a jezdci poprat o vítězství na okruhu.