Vítězem závodu SP v Paříži na kilometru se stal mistr světa Fuksa, Dostál obsadil třetí místo.

Vítězem závodu SP v Paříži na kilometru se stal mistr světa Fuksa, Dostál obsadil třetí místo.

Český kanoista Martin Fuksa se stal vítězem závěrečných závodů Světového poháru v rychlostní kanoistice, které se konaly v Paříži. Ve finále na trati 1000 metrů zvítězil v kategorii C1 s náskokem 56 setin sekundy před francouzským závodníkem Adrianem Bartem. Fuksa tak ukončil sezónu vítězstvím ve všech singlových závodech.

Fuksa si po závodě pochvaloval, že finále bylo v jeho režii a od začátku až do konce si udržel vedení. Měl dost sil do finiše a pokud by ho někdo předběhl, mohl zrychlit. Nakonec se mu ale nikdo nepřiblížil a tak nemusel dojet naplno. Fuksa si užil poslední závod sezóny a je rád, že vyhrál všechny singlové závody.

Druhou medaili na závodišti vybojoval Fuksa ve čtyřkajaku společně se svým bratrem Petrem. Získali stříbrnou medaili v závodě na 500 metrů. Fuksa doufá, že za rok se jim podaří dosáhnout ještě lepších výsledků a získají olympijskou medaili.

Dalším úspěšným českým závodníkem na závodech byl Jakub Dostál, který se poprvé dostal do finále A na trati 1000 metrů. Dostál skončil na třetím místě a získal bronzovou medaili. Za vítězným Maďarem Bálintem Kopaszem zaostal o více než tři sekundy.

V závodě deblkajaků na 500 metrů zvítězili Němci Max Rendschmidt a Jacob Schopf před španělskou dvojicí Adrianem del Riem a Rodrigem Germadem. Česká dvojice Špicar, Šlouf obsadila šesté místo.

Celkově se českým kanoistům dařilo na závodech ve Francii a ukázali, že jsou silnou konkurencí pro ostatní závodníky. Sezónu zakončili úspěšně a doufají, že příští rok budou ještě lepší a dosáhnou ještě větších úspěchů.