Vítězný vstup Muchové do turnaje v Ning-po a úspěch Macháče v Kazachtánu

Vítězný vstup Muchové do turnaje v Ning-po a úspěch Macháče v Kazachtánu

Macháč ve druhém kole vyzve dalšího tenistu z Kazachstánu Bejbita Žukajeva.

Muchová do zápasu, který se měl hrát už v úterý, ale byl přeložen kvůli dešti, vstoupila brejkem a úvodní set získala za 36 minut. Ve druhé sadě osmadvacetiletá Češka otočila skóre 1:3 a za stavu 6:5 při soupeřčině podání rozhodla o vítězství.

Ve druhém kole nastoupí proti Cristianové, která se do hlavní soutěže dostala po odstoupení nemocné olympijské šampionky Čeng Čchin-wen. S šestadvacetiletou Rumunkou se Muchová už letos utkala, před dvěma týdny ji porazila na cestě do finále v Pekingu.

V Ning-po se ještě dnes představí Kateřina Siniaková, která ve druhém kole nastoupí proti Darje Kasatkinové z Ruska.

Macháč sice začal zápas ztrátou podání, sám pak ale soupeři z konce druhé stovky žebříčku dvakrát sebral servis a získal první sadu. Ve druhém setu stačil 25. hráči světa k vítězství jediný brejkbol za stavu 1:1 a duel ukončil stylově esem.

Ve druhém kole bude pětadvacetiletý Macháč znovu jasným favoritem. Čtyřiadvacetiletému Žukajevovi, který stejně jako Skatov v Almaty startuje díky divoké kartě od pořadatelů, patří v pořadí ATP 213. příčka.

Tenisový turnaj žen v Ning-po (tvrdý povrch, dotace 922.573 dolarů):

Dvouhra – 1. kolo: Muchová (ČR) – Gadecká (Austr.) 6:3, 7:5.

2. kolo: Putincevová (Kaz.) – Seidelová (Něm.) 6:4, 6:4.

Čtyřhra – 1. kolo: Ealaová, Liang En-šuo (Fil./Tchaj-wan) – Alexandrovová, Siniaková (Rus./ČR) bez boje.

Tenisový turnaj mužů v Almaty (tvrdý povrch, 1,117.465 dolarů):

Dvouhra – 1. kolo: Macháč (5-ČR) – Skatov (Kaz.) 6:3, 6:4, Vukic – Duckworth (oba Austr.) 6:4, 7:5.

2. kolo: F. Cerúndolo (4-Arg.) – Engel (Něm.) 6:4, 7:6 (7:3).

Česká tenistka Karolína Muchová vstoupila do turnaje v Ning-po vítězně. Ve svém úvodním zápase porazila Gadeckou z Austrálie 6:3, 7:5. V druhém kole se střetne s Putincevovou z Kazachstánu. Muchová je momentálně ve skvělé formě a doufáme, že si udrží svou vítěznou šňůru.

Dalším úspěšným českým tenistou je Jiří Lehečka, který se také postaral o vítězný vstup do turnaje. V prvním kole porazil Skatova z Kazachstánu 6:3, 6:4. Ve druhém kole se utká s F. Cerúndolem z Argentiny. Lehečka má za sebou skvělou sezónu a doufáme, že si udrží svou formu i v dalších zápasech.

Celkově jsou čeští tenisté velmi úspěšní na mezinárodní scéně a doufáme, že budou pokračovat ve svých vítězných výkonech. Držíme našim hráčům palce a těšíme se na další skvělé zápasy.