Vítězný začátek MS: České házenkářky porazily Kongo 32:22

Vítězný začátek MS: České házenkářky porazily Kongo 32:22

České reprezentantky ve skupině H na Mistrovství světa v házené žen postoupily do další fáze turnaje po vítězství nad Kongem. V dalších zápasech se utkají s Argentinou a favoritem Nizozemskem. První tři týmy postoupí do osmifinále, zatímco nejhorší celek se představí v Prezidentském poháru. Šampionát se letos koná v Dánsku, Norsku a Švédsku.

Český tým začal zápas proti Kongu poněkud nervózně a prohrával 1:3. Nicméně se rychle vzpamatoval a od té doby dominoval na palubovce. V prvním poločase si Češky vytvořily dvouciferný náskok a do kabin odcházely s osmibrankovým vedením. Ve druhém poločase se zápas spíše dohrával a favoritky navýšily své vedení o další dva góly. Trenér Jan Bašný tak zažil úspěšnou premiéru na české lavičce na velké akci.

České házenkářky navázaly na vítězství nad Kongem z minulého MS. Na tomto mistrovství obsadil český tým pod vedením Jana Bašného 19. místo. Nejlepším umístěním ženské reprezentace od rozdělení federace je osmé místo z roku 2017.

V tabulce skupiny H je Česko momentálně na druhém místě se stejným počtem bodů jako první Nizozemsko. Následuje Kongo a Argentina. České reprezentantky se musí připravit na náročné zápasy s Argentinou a Nizozemskem, aby si zajistily postup do další fáze turnaje.