Vitík není potrestán za červenou kartu, Oscar bude mimo hru po tři zápasy za kopnutí hlavičkou.

Vitík není potrestán za červenou kartu, Oscar bude mimo hru po tři zápasy za kopnutí hlavičkou.

Frýdek v sobotním podještědském derby na polovině hřiště ostře zajel do Martince a v 74. minutě dostal rovnou červenou kartu. Slovan v té chvíli v utkání 11. ligového kola prohrával 0:4, nakonec severočeskému rivalovi podlehl 0:5.

„Ač k zápasům, zejména pak derby, emoce patří, zákrok hráče Frýdka na obránce Jablonce Martince byl daleko za hranou zdravých emocí a férovosti. Naopak šlo z pohledu DK LFA o čin z frustrace, který navíc měl potenciál vážně zranit. Můžeme mluvit o štěstí, že se tak nestalo. Podobné fauly nemají ve fotbale co dělat a DK LFA při jejich hodnocení bude i v budoucnu postupovat nekompromisně,“ uvedl předseda disciplinární komise Jiří Matzner.

Frýdek-Místek se v sobotním derby utkání dostal do nepříjemné situace poté, co hráč Vitík obdržel červenou kartu za tvrdý zákrok na Martince z Jablonce. Tento incident se stal v 74. minutě zápasu, když Slovan prohrával 0:4 a nakonec utkání skončilo výsledkem 0:5 ve prospěch severočeského rivala.

Disciplinární komise LFA se okamžitě postavila k tomuto incidentu a vyjádřila svůj názor na situaci. Předseda komise Jiří Matzner uvedl, že zákrok hráče Frýdku byl daleko za hranou fair play a mohl mít potenciál zranit Martince. Emoce ve fotbale jsou sice běžné, zejména v derby zápasech, ale hráči by se měli držet pravidel a zachovávat fér přístup k hře.

Matzner dále zdůraznil, že podobné fauly nemají místo ve fotbale a disciplinární komise LFA bude i nadále postupovat nekompromisně při hodnocení podobných situací. Je důležité, aby hráči dodržovali pravidla fair play a respektovali své soupeře na hřišti.

Tento incident slouží jako připomínka pro všechny hráče, trenéry a fanoušky, že sport by měl být založen na respektu, fair play a sportovním chování. Doufejme, že se podobné situace nebudou opakovat a že se hráči budou držet pravidel a ukazovat vzájemný respekt na hřišti.