Vítkovice utrpěly porážku 1:2 ve Švýcarsku, naděje na odvetu se snižují.

Vítkovice utrpěly porážku 1:2 ve Švýcarsku, naděje na odvetu se snižují.

V neděli se hrálo první utkání čtvrtfinále play off hokejové Ligy mistrů mezi týmy Rapperswil-Jona Lakers a HC Vítkovice Ridera. Ačkoli se Vítkovice dostaly do vedení už po 67 sekundách hry díky gólu Barinky, domácí Lakers dokázali v první třetině otočit skóre. Nejprve ve 14. minutě Vouardoux prostřelil brankáře Vítkovic a poté Rask využil přesilovou hru a potrestal Fridrichův faul. Ve druhé třetině hosté ubránili dvě oslabení a sami mohli vyrovnat, ale Meyera nepřekonali. V závěru druhé třetiny si Vítkovice vypracovaly dvě velké šance na vyrovnání, ale gólem neskončily.

Rapperswil-Jona Lakers ve švýcarské lize prohráli pětkrát za sebou, ale v Lize mistrů dokázali udržet těsný náskok a navázat na dvě osmifinálové výhry nad Mannheimem. Vítkovice tak půjdou do odvety se ztrátou jedné branky. Trenér Pavel Trnka hodnotil zápas jako otevřený s mnoha šancemi na obou stranách. Přestože byl z pohledu trenéra ideální, fanouškům se zápas líbil. Výchozí pozice Vítkovic pro odvetu není podle Trnky špatná.

Výsledek prvního zápasu čtvrtfinále play off Ligy mistrů mezi Rapperswil-Jona Lakers a HC Vítkovice Ridera skončil 2:1 pro domácí tým. Branky a nahrávky: 14. Vouardoux (N. Jensen, Moy), 17. Rask (Dünner, Lammer) – 2. Barinka (Fridrich, Mikuš). Rozhodčí: Schrader, Rohatsch – Cattaneo, Burgy. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. Diváci: 2933.

Další zápasy čtvrtfinále play off Ligy mistrů:

– Skelleftea vs. Färjestad: 3:4

– Servette Ženeva vs. Växjö: 4:1