Vlhová a Shiffrinová se utkaly v napínavém večerním slalomu ve Flachau, vítězství si odnesla Američanka.

Vlhová a Shiffrinová se utkaly v napínavém večerním slalomu ve Flachau, vítězství si odnesla Američanka.

Vlhová a Shiffrinová se utkaly ve večerním závodě ve slalomu, který se konal v rakouském středisku. Obě závodnice měly v této zimě na svém kontě již tři výhry ve slalomech. Před závodem se však Shiffrinová musela soustředit po zranění svého přítele Aleksandra Aamodta Kildeho, který skončil v nemocnici po pádu ve sjezdu ve Wengenu.

Navzdory těmto okolnostem přijela americká závodnice do rakouského střediska ve výborné formě. Po prvním kole ztrácela na Vlhovou pouhých sedm setin sekundy, ale ve druhém kole se jí podařilo zlepšit svůj výkon. Vlhová udělala chybu ve spodní pasáži a v cíli měla ztrátu 27 setin. Vlhová bude mít příležitost na odvetu na domácím svahu v Jasném během nadcházejícího víkendu. Třetí místo dnes obsadila švédská závodnice Sara Hectorová.

Česká lyžařka Dubovská startovala s číslem 22. Po druhém mezičase byla devátá, ale poté udělala chybu, ztratila rychlost a naději na solidní umístění. Česká lyžařka se tak neprobojovala do druhého kola sedmého slalomu sezony. Jejím nejlepším výsledkem této sezony zůstává 14. místo z listopadového závodu v Levi.