Vondroušová dosáhla stejného úspěchu jako Serena naposledy. Emotivní záběry se rychle rozšířily po celém světě.

Vondroušová dosáhla stejného úspěchu jako Serena naposledy. Emotivní záběry se rychle rozšířily po celém světě.

Markéta Vondroušová překvapila tenisový svět svým úspěchem na US Open, když se probojovala do čtvrtfinále. Tento výsledek přišel necelé dva měsíce poté, co vyhrála Wimbledon. Před ní se na tvrdém povrchu postupně nezadařilo Garbiñe Muguruzaové, Angelique Kerberové, Simone Halepové, Ashleigh Bartyové ani Jeleně Rybakinové.

Vondroušová přiznala, že byla překvapena sama sebou. Při návratu na dvorec jako čerstvá wimbledonská šampionka měla nepříjemné nervy a pochybovala o tom, jak na svůj úspěch naváže. Nicméně se jí podařilo udržet nervy na uzdě a pokračovat ve své hře.

Během osmifinále proti Payton Stearnsové Vondroušovou trápily bolesti ruky, ale podařilo se jí utkání dokončit díky práškům. Po utkání však musela oznámit Barboře Strýcové, že není schopná nastoupit do čtyřhry. Tyto srdceryvné momenty byly zachyceny na kamerách a rychle se rozšířily po celém světě.

Vondroušová se na tiskové konferenci rozplývala nad svým úspěchem a poděkovala Strýcové za podporu. Před turnajem mluvila o Strýcové v superlativech a vyprávěla, jak ji vždy obdivovala a fandila jí během Fed Cupu. Nicméně se rozhodla dát přednost svému zdraví, které ji v minulých letech trápilo.

Vondroušová si je vědoma toho, že musí být opatrná na sebe. Před rokem patřila mimo první stovku světového žebříčku a musela se vrátit zpět. Dnes je na šestém místě žebříčku a stala se českou jedničkou. Její druhá nevšední grandslamová jízda pokračuje.

V čtvrtfinále se Vondroušová utká s Madison Keysovou, která je momentálně sedmnáctou hráčkou světa. Bude to jejich první vzájemné utkání a bookmakeři lehce favorizují Američanku. Vondroušová však slibuje, že na kurtu nechá všechno.

Pokud by Vondroušová a Karolína Muchová vyhrály ještě dva zápasy, mohlo by se uskutečnit ryze české finále na US Open. To by byl sen pro české fanoušky.