Vondroušová je nadějná na umístění v top pětce světového tenisu, tvrdí Wilander před US Open.

Vondroušová je nadějná na umístění v top pětce světového tenisu, tvrdí Wilander před US Open.

Markéta Vondroušová, sokolovská rodačka, nedávno zaznamenala velký úspěch na tenisovém turnaji Wimbledon. Díky tomuto triumfu se posunula do první desítky žebříčku WTA. V tabulce pro Turnaj mistrů, kde se body počítají pouze z letošního roku, se dokonce umístila na pátém místě.

Mats Wilander, tenisový expert Eurosportu, je plný chvály na adresu Vondroušové. Podle něj je to mazaná a šikovná tenistka. Betonový povrch by pro ni měl být ještě lepší než tráva a během wimbledonského finále ukázala skvělou hlavu. Wilander také věří, že Vondroušová po nevydařených finálech na French Open v roce 2019 a na hrách v Tokiu dospěla a nyní ví, jak hrát ty největší zápasy.

Wilander sice považuje jiné hráčky, jako je obhájkyně a světová jednička Iga Świątek, světová dvojka Aryna Sabalenková nebo trojka Jelena Rybakina, za favoritky na titul z US Open, ale Vondroušová jim může pěkně zkazit vítěznou party. Podle Wilandera Vondroušová ví, jak na to, osahala si grandslamový dvoutýdenní rytmus a ví, jak velký turnaj vyhrát. Má nakročeno do velké pětky světového tenisu, stačí jí ještě pár trofejí.

Wilander také zmínil poraženou finalistku z Wimbledonu, Tunisanku Ons Jabeur. Jabeur se často dostává do finále a v New Yorku si ho zahrála i loni, takže ji musíme počítat mezi favoritky.

Markéta Vondroušová je tedy momentálně ve velmi dobré formě a má před sebou slibnou budoucnost. Její úspěchy na Wimbledonu ji posunuly mezi nejlepší hráčky světa a fanoušci se mohou těšit na další skvělé výkony od této talentované české tenistky.