Vondroušová poráží Američanku po skvělém obratu a postupuje do čtvrtfinále.

Vondroušová poráží Američanku po skvělém obratu a postupuje do čtvrtfinále.

Česká tenistka Markéta Vondroušová se úspěšně probojovala do čtvrtfinále tenisového turnaje US Open v New Yorku. Ve čtvrtém kole se utkala s domácí hráčkou Peyton Stearnsovou a přestože měla potíže s levým ramenem, dokázala zvítězit v dramatickém zápase 6:7, 6:3 a 6:2.

Stearnsová, která prožívala životní grandslam, začala zápas velmi dobře a rychle se dostala do vedení 3:0 v prvním setu. Avšak postupně začala chybovat a v závěru prohrála pět ze šesti svých posledních servisů. Celkem udělala 52 nevynucených chyb, zatímco Vondroušová jich udělala o 21 méně.

Pro Vondroušovou to byl již jedenáctý výherní zápas za sebou na grandslamových turnajích. Na žebříčku WTA patří momentálně na 9. pozici. Její soupeřkou v boji o semifinále bude další Američanka Madison Keysová, která porazila světovou trojku Jessicu Pegulaovou 6:1, 6:3. Bude to jejich první vzájemný souboj.

Pro Vondroušovou je to velký úspěch, protože si na newyorském betonu vylepšila své životní maximum. Dosud se nejdále dostala do osmifinále před pěti lety. Turnaj US Open má celkovou dotaci 65 milionů dolarů a hraje se na tvrdém povrchu.