Vondroušová potvrzuje naše podobnosti; včera se objetím projevily, nyní touží arabská superstar po odplatě.

Vondroušová potvrzuje naše podobnosti; včera se objetím projevily, nyní touží arabská superstar po odplatě.

Ons Jabeur, 28, je osmadvacetiletou superstar celého afrického i arabského sportu. Je pravděpodobně nejoblíbenější hráčkou na okruhu a získává zástupy fanoušků, kteří skandují její jméno. Její přezdívka „Ministryně štěstí“ vypovídá o jejím úspěchu a popularitě.

Jabeur je známá svými úsměvy, ochotou, srdečností a také hmatatelnou silou spojovat. Když potká nějakou ze soupeřek, vždy se ozývá smích. Její blízkou kamarádkou je také česká tenistka Markéta Vondroušová.

Obě hráčky mají mnoho podobností ve své hře. Jsou jedny z nejchytřejších tenistek na okruhu a jejich hra je plná překvapení a tvořivosti s náznaky geniality. Oba semifinálové zápasy slibují napínavé souboje a je otázka, která hráčka bude mít pevnější nervy.

Jabeur se loni probojovala do dvou grandslamových finálů po sobě, ale oba prohrála. Letos je na Wimbledonu ve skvělé formě, porazila dvojnásobnou šampionku Petru Kvitovou a také tři další grandslamové vítězky. Je trpělivá a odhodlaná a tvrdě pracuje na svém zlepšení.

Vondroušová už také zažila velké finále, ale prohrála ho. Má však čerstvé zkušenosti s významnými duely a je připravena na těžký zápas. Jabeur může mít fóbii vzhledem ke dvěma posledním vzájemným duelům, které prohrála.

Obě hráčky jsou hladové po vítězství a rozhodne to, která zvládne lépe emoce a tlak. Jabeur se soustředí na sebe a chce, aby všechna její vítězství stála za to. Doufá, že tentokrát to bude fungovat a půjde do finále naplno.

Semifinále Wimbledonu slibuje napínavé souboje a fanoušci se mohou těšit na skvělý tenis.