Vondroušová se seznámila se svými soupeřkami ve skupině a čeká ji opakování wimbledonského finále

Vondroušová se seznámila se svými soupeřkami ve skupině a čeká ji opakování wimbledonského finále

Turnaj mistryň je jedním z nejprestižnějších tenisových turnajů, který se koná každoročně. Letos se uskuteční v mexickém Cancúnu a zúčastní se ho nejlepší tenistky světa. Turnaj je rozdělen do dvou kategorií – dvouhry a čtyřhry.

V kategorii dvouhry se utká osm hráček, které byly vybrány na základě svých výkonů během sezóny. Tyto hráčky jsou rozděleny do dvou skupin – Bacalar a Chetumal. Ve skupině Bacalar se utkají Běloruska Aryna Sabalenková, Jelena Rybakinová z Kazachstánu, Američanka Jessica Pegulaová a Řekyně Maria Sakkariová. Vítězky skupin postoupí do semifinále.

Celková dotace turnaje činí devět milionů dolarů, což představuje přes 211 milionů korun. Neporažená vítězka si na své konto připsá tři miliony dolarů. Turnaj se hraje na tvrdém povrchu a finále se uskuteční 5. listopadu.

V kategorii čtyřhry se utkají osmičky párů. V první skupině Mahahual se utkají nasazené jedničky Pegulaová a Gauffová, německo-ruský pár Laura Siegemundová a Věra Zvonarevová a kanadsko-australská dvojice Gabriela Dabrowská a Erin Routliffeová. Ve druhé skupině Maya Ka’an se utkají Australka Storm Hunterová s Belgičankou Elise Mertensovou, japonský pár Šuko Aojamaová a Ena Šibaharaová, americko-nizozemská dvojice Desirae Krawczyková a Demi Schuursová a americko-australský pár Nicole Melicharová-Martinezová a Ellen Perezová.

České tenistky také budou reprezentovat na turnaji. Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková se utkají ve skupině Mahahual, zatímco Markéta Vondroušová se utká ve skupině Chetumal proti Ize Šwiatekové, Cori Gauffové a Uns Džabirové.

Markéta Vondroušová se potká s Igou Šwiatekovou potřetí v kariéře a bude se snažit poprvé zvítězit. Negativní bilanci 0:2 má také proti Gauffové, se kterou prohrála letos v Montrealu. Naopak s Dabrowskou má česká tenistka navrch 4:3. Naposledy porazila devětadvacetiletou Tunisanku ve finále letošního Wimbledonu.

Poslední českou vítězkou Turnaje mistryň byla Petra Kvitová v roce 2011 v Istanbulu. Před ní turnaj ovládla Jana Novotná v roce 1997 a osmkrát slavila Martina Navrátilová.