Vondroušová triumfuje na Wimbledonu, překvapení pro její parťačku. Následně vyvolala slzy.

Vondroušová triumfuje na Wimbledonu, překvapení pro její parťačku. Následně vyvolala slzy.

Markéta Kolodziejová, kamarádka a spoluhráčka Markéty Vondroušové, se stala velkou oporou během jejího triumfu ve Wimbledonu. Kolodziejová se rozhodla obětovat účast ve čtyřhře, aby mohla podpořit Vondroušovou ve dvouhře. V rozhovoru s novináři se Kolodziejová neubránila slzám a ocenila mentální nastavení a koncentraci své kamarádky.

Kolodziejová přiznala, že by si před rokem nedokázala představit, že Vondroušová vyhraje Wimbledon. Během turnaje byla Kolodziejová tradiční podporovatelkou Vondroušové a nechyběla ani při finále s Džabirovou. Duel velmi prožívala a v závěru byla nervózní. Přiznala, že se na to nechtěla ani dívat a spolu s Vondroušovou se držely za ruce. Emoce po vítězství byly pro Kolodziejovou velmi příjemné.

Kolodziejová ocenila Vondroušovou za její koncentraci během finále. Přestože měla pocit, že publikum bylo více na straně Džabirové, Vondroušová se uzavřela do sebe a soustředila se na sebe. To jí pomohlo při dosažení vítězství.

Kolodziejová také pomohla Vondroušové tím, že se rozhodla odstoupit ze společné čtyřhry po čtvrtfinálovém vítězství ve dvouhře. Nechtěla riskovat zhoršení lehce zraněného kotníku a věděla, že Vondroušová může ušetřit síly do finále. Před finále se snažila Vondroušovou rozptýlit a připomněla jí, aby si to užila.

Kolodziejová také zmínila sázku, kterou Vondroušová uzavřela s trenérem Janem Hernychem. Pokud vyhraje grandslamový turnaj, Hernych si nechal slíbit, že si nechá udělat tetování. Kolodziejová je zvědavá, zda Hernych svůj slib dodrží. Dodala, že si myslí, že si oba tetování zaslouží a měli by na něj jít společně.

Markéta Kolodziejová byla pro Markétu Vondroušovou velkou oporou během jejího triumfu ve Wimbledonu. Jejich přátelství a podpora si obě hráčky velmi váží.