Vondroušová trpěla nedostatkem dechu, ale poté spatřila svého manžela plakat.

Vondroušová trpěla nedostatkem dechu, ale poté spatřila svého manžela plakat.

Česká tenistka Barbora Krejčíková se stala vítězkou letošního Wimbledonu ve dvouhře žen. Vítězství si připsala po výhře nad tuniskou hráčkou Ons Jabeurovou ve finále, které skončilo výsledkem 6:4, 6:4. Pro Krejčíkovou je to první grandslamový titul v kariéře.

Krejčíková překvapila nejen své soupeřky, ale i samu sebe. Před turnajem se považovala za outsidera a nečekala, že by mohla uspět. Přesto se jí podařilo postoupit až do finále a nakonec získat titul.

Ve finálovém zápase Krejčíková působila velmi klidně a soustředěně. Zvládla tlak a nervozitu a dokázala si udržet klidnou hlavu. Její výkon byl obdivuhodný a překvapil nejen jejího trenéra, ale i novináře a fanoušky.

Krejčíková také zmínila, že podmínky na centrálním kurtu s uzavřenou střechou jí vyhovovaly. Díky tomu se mohla plně soustředit na hru a nemusela se trápit s větrem či sluncem.

Po vítězství se Krejčíková nechala slyšet, že je velmi vděčná a hrdá na svůj úspěch. Přiznala, že si teprve vstřebává, co se jí podařilo. Její životní úspěch označila za „surreální“. Před rokem ještě sledovala zápasy na Wimbledonu s sádrou na ruce po operaci zápěstí.

Krejčíková také zmínila, že se těší na to, až bude moci sdílet své vítězství se svou sestrou a manželem. Její manžel byl během finále velmi klidný a neprojevoval příliš emocí, ale po utkání se rozplakal. Pro Krejčíkovou to byla první emoce, kterou u něj viděla za osm let.

Celý turnaj pro Krejčíkovou byl překvapením a úspěchem. Doufá, že se jí podaří udržet formu a další grandslamové tituly nebudou jen snem.