Vondroušová zaskočena silným nárazem do zdi ze strany Coco 2.0 vyjadřuje zmatek

Vondroušová zaskočena silným nárazem do zdi ze strany Coco 2.0 vyjadřuje zmatek

Coco Gauff: Největší naděje světového tenisu

Coco Gauff, americká tenistka, která nedávno oslavila devatenácté narozeniny, je jednou z největších nadějí současného světového tenisu. Už čtvrtým rokem patří mezi elitu a v současnosti se drží v první světové desítce. Její úspěchy jsou obdivuhodné, a to nejen v singlových soutěžích, ale i ve čtyřhře, kde se stala světovou jedničkou.

Gauffová začala hrát tenis již od útlého dětství a bylo jasné, že je předurčena k velkým titulům. Nicméně cesta k úspěchu je plná překážek, nečekaných komplikací a tvrdé konkurence. Přesto neustále tvrdě pracuje na tom, aby si splnila své největší sny.

A zdá se, že její čas právě přichází. Gauffová dominuje na severoamerickém betonovém turné a její výsledky vyvolávají velký respekt. V kanadské metropoli zatím vyhrála šest zápasů za sebou a ani jednou neprohrála set. Během těchto zápasů ztratila pouze 26 gamů, což je průměrně 2,2 hry na set.

Její poslední výkony hovoří samy za sebe: 6:1, 6:4, 6:1, 6:2, 6:3, 6:3, 6:2, 6:3, 6:2, 6:2, 6:3, 6:0. Dokázala porazit i wimbledonskou vítězku Vondroušovou, kterou vyřadila z turnaje za pouhých 62 minut.

Gauffová zaskočila soupeřky novým stylem hry a její vylepšený forhend už není její slabinou. Soupeřky jsou zmatené a nemají čas si něco vymýšlet. Andy Roddick, bývalý tenista a nyní televizní moderátor, chválil Gauffovou za to, jak se posunula během krátké spolupráce s trenéry Bradem Gilbertem, Andre Agassim a Perem Ribou. Coco verze 2.0 je ve výrobě.

Gauffová sama nečekala takový průběh zápasu. Její výkon proti Vondroušové ji překvapil. Vondroušová byla připravena na něco úplně jiného, ale Gauffová ji zaskočila svým rychlým a precizním hraním.

V současnosti se Gauffová připravuje na čtvrtfinále turnaje v Montrealu, kde se utká se svou kamarádkou a dlouholetou deblovou partnerkou Jessicou Pegulaovou. Její výkony a potenciál ji řadí mezi nejlepší hráčky současnosti a je jen otázkou času, kdy dosáhne na svůj první velký titul.