Voráčová ukončila zápas s poraněním krku, trenér trpí následky. WTA stále nevyplatila odškodnění za nehodu.

Voráčová ukončila zápas s poraněním krku, trenér trpí následky. WTA stále nevyplatila odškodnění za nehodu.

Česká tenistka Barbora Strýcová nedávno zažila nepříjemnou situaci během svého pobytu v Mexiku. Po snídani v hotelu se vydala na tenisové kurty společně s dalšími hráčkami a trenéry, kteří využili běžný turnajový transport. Bohužel, řidič dodávky, kterou cestovali, nebral ohledy na bezpečnostní předpisy.

„Já jsem spolu se svým trenérem a trenérem švédské tenistky Rebeky Petersonové seděla vzadu na vyvýšených sedadlech. Auto mělo nehodu a my tři jsme to odnesli nejvíc, protože jsme si dali pořádnou ránu hlavou o strop. Museli jsme do nemocnice,“ vysvětlila Strýcová.

Řidič prý přehlédl retardér na silnici, což způsobilo, že auto se rozkývalo a nakonec nabouralo. Strýcová musela být převezena do nemocnice, kde jí byl nasazen límec na krk a musela se odhlásit z turnaje.

Zkušená čtyřicetiletá tenistka již procestovala celou řadu zemí a turnajů, ale mexický transport do tenisového areálu prý nesplňoval bezpečnostní standardy.

„Vyslechli jsme řidiče, který uvedl, že jel rychlostí 20 km/h. To je naprostý nesmysl. Mám vyjádření hráček a dalších lidí, kteří dodávkou cestovali, že to bylo úplně jinak. Měly jsme na sobě zavazadla a řidič řídil velmi nebezpečně. Bojuju za to, aby se řekla pravda,“ uvedla Strýcová.

Proto napsala oficiální dopisy na WTA, aby organizace celou nehodu řádně došetřila a nějak se k ní postavila.

„WTA to prošetřilo tak, že neshledali, že se z jejich strany stala nějaká chyba. Víceméně mi přišlo, že stojí za tím řidičem a za turnajem. Nesouhlasím se způsobem, jak se k tomu WTA postavila. Čekám na zpětnou vazbu, ale je to velmi těžké. Stalo se mi to v únoru a čekala jsem několik měsíců, než se mi vůbec někdo z WTA ozvala,“ dodala.

V současné době se Strýcová soustředí především na čtyřhru, ale kvůli zranění se jí v průběhu roku nedařilo dostat do obvyklé formy. Momentálně se nachází na konci druhé světové stovky.

„Můj zdravotní stav už je lepší. Nemohla jsem moc trénovat, protože po zátěži jsem měla problémy. Jsem na tom lépe než můj trenér Libor Šubert, který má po nehodě větší následky. Bolest mu vystřeluje až do ruky,“ přiznala Strýcová.

Jako útěchu jí slouží, že se o její případ zajímají i členky hráčského výboru WTA, které se turnaje v Mexiku účastnily.

„Sloane Stephensová se to dozvěděla až po tř