Votíková, brankářka, podepsala dvouletou smlouvu s Tottenhamem a přestěhuje se do Anglie.

Votíková, brankářka, podepsala dvouletou smlouvu s Tottenhamem a přestěhuje se do Anglie.

Lucie Votíková, česká fotbalová brankářka, se po dvou letech rozhodla opustit Paris St. Germain. Její angažmá v tomto francouzském týmu bylo výrazně ovlivněno vážným zraněním kolena a následnou operací. Votíková přestoupila do Paříže v srpnu 2021 z pražské Slavie a stala se jedničkou týmu. Bohužel v květnu loňského roku si při semifinálovém utkání Ligy mistrů s Lyonem pohmoždila vaz v kolenu. Po návratu na hřiště už nedostala příležitost a v minulé sezoně nastoupila pouze na druhý poločas závěrečného ligového utkání proti Soyaux. Přesto se jí podařilo s PSG získat Francouzský pohár, i když do finále už kvůli zranění nezasáhla.

V reprezentaci České republiky si Votíková připsala již 38 zápasů. V anglické lize se potká se záložnicí Kateřinou Svitkovou, která hraje za Chelsea.

Fotbalistky Tottenhamu mají za cíl vylepšit svou minulou sezonu, ve které skončily na devátém místě. Novým trenérem týmu se stal Robert Vilahamn. Votíková bude mít za spoluhráčku i anglickou útočnici Bethany Englandovou. Mistryně Evropy přišla v lednu z Chelsea za rekordní částku 250 000 liber (7 milionů korun), což je nejvyšší částka, za jakou kdy v rámci anglické ligy hráčka přestoupila.