Vůz Subaru předčil speciály R5 a zvítězil v Rallye Železné hory pod vedením Suk.

Vůz Subaru předčil speciály R5 a zvítězil v Rallye Železné hory pod vedením Suk.

Suk vedoucí příčku v soutěži nikomu ani na moment nepůjčili. Pro druhé místo si odstupem 14,1 vteřiny dojel Martin Šikl s navigátorem Petrem Vilímkem s Mitsubishi Lancer Evo IX.

Za jejich zády po celou rallye probíhal boj mezi třemi posádkami vozů kategorie R5. V cíli mezi nimi rozhodovalo 18 sekund. Pro třetí příčku a dosud nejlepší výsledek kariéry si v okolí Hrochova Týnce dosprintovalo duo David Joza, Matyáš David s Fordem Fiesta R5.

Celkově čtvrtí skončili Josef Peták s Ondřejem Joskou a pátí Vlastimil Maxa s Pavlem Paškem. Obě posádky usedaly do Škody Fabie R5.

Nejrychlejší „dvoukolkou“ byl Opel Corsa Rally4, s nímž domácí Adam Michálek a Kryštof Dopita zároveň obsadili šesté místo absolutního pořadí. Mezi historiky se radovali Marek Sum s Miroslavem Ševčíkem v BMW E30.

Soutěž dokončily 73 posádky ze 105, které do něj včera ráno odstartovaly, a obešla se bez vážnějších nehod.

Rallye Železné hory se letos odehrála v napínavém duchu, přičemž vítězství si nakonec odnesl Jan Šuk s navigátorem. Jejich výkon byl natolik dominantní, že žádný soupeř se jim nepodařilo ani na chvíli dotáhnout. Na druhém místě se umístil Martin Šikl s Petrem Vilímkem a jejich Mitsubishi Lancer Evo IX.

Velkou pozornost vzbudil boj mezi třemi posádkami vozů kategorie R5, který rozhodovalo pouhých 18 sekund. Třetí místo a zároveň nejlepší výsledek kariéry si odnesla posádka David Joza a Matyáš David s Fordem Fiesta R5.

Čtvrté a páté místo obsadily posádky vozů Škoda Fabia R5, konkrétně Josef Peták s Ondřejem Joskou a Vlastimil Maxa s Pavlem Paškem. Nejrychlejší „dvoukolkou“ byl Opel Corsa Rally4, kterým Adam Michálek a Kryštof Dopita obsadili šesté místo.

Mezi historiky se radovali Marek Sum s Miroslavem Ševčíkem v BMW E30. Celkově soutěž dokončilo 73 posádek ze 105, které do ní včera ráno odstartovaly, a to bez vážnějších nehod.

Rallye Železné hory opět potvrdila svou atraktivitu a napínavost pro diváky i účastníky. Gratulujeme všem účastníkům k jejich výkonům a těšíme se na další závody plné adrenalinu a soutěživosti.