Vydrbal se soudruhy a doktoři mu předepsali 20% léčby. Svéráz Fryčer hrál a žil naplno.

Vydrbal se soudruhy a doktoři mu předepsali 20% léčby. Svéráz Fryčer hrál a žil naplno.

V NHL prožil kariéru, o níž se hráčům za normalizace ani nesnilo. Hokejový bouřlivák Miroslav Fryčer by včera oslavil 65 let, v Torontu je legendou.

Miroslav Fryčer, bývalý československý hokejový hráč, byl známý svou bouřlivou povahou a nekompromisním stylem hry. Narodil se 25. února 1957 a v dětství začal hrát hokej. Své první kroky v profesionálním hokeji udělal v týmu HC Dukla Jihlava, kde se rychle stal jedním z nejlepších hráčů.

Jeho skvělé výkony neunikly ani zahraničním skautům a v roce 1981 podepsal smlouvu s týmem Toronto Maple Leafs v NHL. Fryčer se rychle stal oblíbeným hráčem fanoušků díky své tvrdé hře a schopnosti dávat důležité góly. Během své kariéry v NHL hrál také za týmy Edmonton Oilers, Detroit Red Wings a Los Angeles Kings.

Fryčer byl známý svou odvahou a nebojácností na ledě, což mu vyneslo přezdívku „Vydrbal“. Byl schopen se postavit i těm nejtěžším hráčům a nikdy se nevzdával. Jeho bojovný duch a oddanost týmu ho udělaly legendou v Torontu a jeho číslo 14 bylo vyřazeno do rafters haly týmu Maple Leafs.

Po skončení kariéry se Fryčer vrátil do Československa, kde se stal trenérem a později i sportovním manažerem. Jeho vášeň pro hokej a oddanost sportu zůstaly neotřesitelné po celý život.

I přes své bouřlivé chování na ledě byl Miroslav Fryčer uznávaným hráčem a respektovanou osobností v hokejovém světě. Jeho příběh je inspirací pro mnoho mladých hráčů, kteří chtějí dosáhnout úspěchu ve svém sportovním životě.