Vyhazov trenéra byl nevyhnutelný, potvrzuje Šilhavý. Kapitán Souček údajně nebyl informován o této akci.

Vyhazov trenéra byl nevyhnutelný, potvrzuje Šilhavý. Kapitán Souček údajně nebyl informován o této akci.

Článek se zaměřuje na nedávný incident ve fotbalové reprezentaci, kdy tři hráči porušili pravidla a museli být vyloučeni z týmu. Manažer reprezentace Tomáš Pešír na tiskové konferenci informoval, že se nejprve sešli s trenéry a diskutovali o situaci. Poté kontaktovali všechny tři hráče a sdělili jim své rozhodnutí. Hráči se omluvili a následně se začala zlepšovat komunikace směrem k celému týmu.

Manažer Pešír uvedl, že není moc co říct k tomuto incidentu a nechtěl by se v tom příliš pitvat. Zároveň dodal, že nevědí přesně, co hráče k tomuto impulzu vedlo. Trenér Jaroslav Šilhavý projevil své zklamání nad celou situací a nazval ji velkou komplikací. Nicméně ujistil, že to neovlivní přípravu na nadcházející důležitý zápas.

Kapitán Tomáš Souček přiznal, že o akci hráčů neměl tušení. Když se to dozvěděl, byl zklamán a lituje toho. Všichni hráči jsou z toho nešťastní, zejména proto, že tři hráči odvedli pro reprezentaci velké množství zápasů. Nyní budou chybět ve důležitém zápase. Souček také zdůraznil, že je to nešťastná situace pro všechny a největší trest je to pro ně samotné, kteří chtěli s týmem dosáhnout společného cíle.

Předseda FAČR Petr Fousek odsoudil chování tří hráčů a nazval situaci nepřijatelnou na úrovni reprezentace. Zároveň podpořil rozhodnutí trenéra a manažera a uvedl, že tým musí zvládnout poslední krok k postupu na Euro.

Celý incident vyvolal vlnu diskuzí a kritiky, ale reprezentace se nyní musí soustředit na nadcházející zápas a překonat tuto komplikaci.