Výjimečný historický okamžik na Velké pardubické: Dva koně skončili „mrtvým doběhem“

Výjimečný historický okamžik na Velké pardubické: Dva koně skončili „mrtvým doběhem“

V sedle Sexy Lorda oslavil při 22. startu ve Velké pardubické první triumf žokej Jaroslav Myška. Největšího favorita Godfreyho vedl Jan Faltejsek, jenž si připsal už sedmé vítězství a jedna výhra ho dělí od vyrovnání rekordu Josefa Váni.

Třetí skončil Dulcar De Sivola. Šampion z roku 2021 Talent, jenž byl dnes v poli 16 koní jediným bývalým vítězem, se ve třinácti letech rozloučil s dostihovou kariérou pátým místem.

Velká pardubická se Slavia pojišťovnou (steeplechase cross country, 6900 m, šestiletí a starší koně, dotace 5,000.000 Kč):

1. Sexy Lord (jezdec žokej Myška, trenér Růžičková, stáj HC Amphora-Hora) a Godfrey (ž. Faltejsek, Törok, DS Pegas), 3. Dulcar de Sivola (ž. Beaurain), 4. Star (ž. Velek), 5. Talent (ž. Kratochvíl), 6. Santa Klara (ž. Bartoš). Čas: 9:40,00. Výrok: tuhý boj současně – 4 1/2 – 9 – 17 – 1 3/4.

Velká pardubická je jedním z nejznámějších a nejtěžších dostihů v České republice. Každoročně se koná na pardubickém dostihovém závodišti a přitahuje pozornost milionů diváků. Letos se konání Velké pardubické konalo za účasti mnoha nadšených fanoušků, kteří sledovali dramatický závod až do cíle.

V letošním ročníku se v sedle koně Sexy Lord poprvé radoval z vítězství jezdec Jaroslav Myška. Tento triumf byl pro něj zvlášť významný, neboť to byl již jeho 22. start ve Velké pardubické. Největším favoritem závodu byl kůň Godfrey, kterého vedl jezdec Jan Faltejsek. Ten si připsal již sedmé vítězství a jedno vítězství ho dělí od vyrovnání rekordu Josefa Váni.

Na třetím místě skončil Dulcar De Sivola, zatímco šampion z roku 2021 Talent obsadil páté místo. Talent, který byl jediným bývalým vítězem v poli 16 koní, se ve třinácti letech rozloučil s dostihovou kariérou pátým místem.

Celkový výsledek Velké pardubické s pojišťovnou Slavia byl následující: 1. Sexy Lord (jezdec Jaroslav Myška), 2. Godfrey (jezdec Jan Faltejsek), 3. Dulcar De Sivola (jezdec Beaurain), 4. Star (jezdec Velek), 5. Talent (jezdec Kratochvíl), 6. Santa Klara (jezdec Bartoš). Čas závodu byl 9:40,00 a výrok zněl: tuhý boj současně – 4 1/2 – 9 – 17 – 1 3/4.

Velká pardubická je každoroční událostí, která přináší napětí, emocionální okamžiky a radost z vítězství. Tento historický dostih je nejen sportovní událostí, ale i kulturním fenoménem, který spojuje lidi a tradice.