Vyloučení podílu jiné osoby potvrzuje, že se nejednalo o sebevraždu při Čechmánkově pitvě.

Vyloučení podílu jiné osoby potvrzuje, že se nejednalo o sebevraždu při Čechmánkově pitvě.

Článek: Vzpomínka na život a kariéru Dominika Haška

Přesnou příčinu úmrtí někdejšího reprezentanta policie, Dominika Haška, nebylo zatím možné určit. Před svou smrtí měl Hašek problémy s rukou, kvůli kterým se musel vyhýbat překážkám. Dominik Hašek, olympijský vítěz z Nagana v roce 1998, naposledy působil jako šéftrenér mládeže v Uherském Hradišti.

Zdravotní pitva byla nařízena poté, co koronerka nemohla určit příčinu Haškova úmrtí. „Závěry z provedené pitvy ukazují na to, co už kriminalisté předběžně konstatovali na místě. Byla vyloučena sebevražda a na úmrtí dvaačtyřicetiletého muže se s jistotou nepodílela žádná další osoba,“ uvedla Kozumplíková.

Předseda uherskohradišťského hokejového klubu Miroslav Stavjaňa s Haškem ještě v sobotu probíral hokejové záležitosti. „Nejel s klukama na zápas, protože mu bylo špatně,“ řekl ČTK Stavjaňa s tím, že v neděli už Hašek nereagoval na zprávy. V Uherském Hradišti působil Hašek jako šéftrenér mládeže, vedl oba týmy starších žáků a jedno družstvo mladších žáků.

Příznivci vsetínského hokejového klubu, ve kterém Hašek strávil podstatnou část své úspěšné kariéry, připomenou dnes odpoledne před zahájením prvoligového utkání se Sokolovem jeho památku pochodem k zimnímu stadionu Na Lapači. U něj už před několika dny vzniklo pietní místo, kde lidé zapalují svíčky, mohou tam i zanechat vzkaz pro rodinné příslušníky.

Rozloučení s Haškem bude také součástí dnešního zápasu, který začne v 17:30. Předcházet mu bude minuta ticha, ve 23. minutě pak bude utkání symbolicky přerušeno. Právě v dresu vsetínského týmu Hašek s číslem 23 na zádech zářil a pomohl klubu před odchodem do NHL k pěti extraligovým titulům. Fanoušci také připravují pietní choreo.

Rozbruslení před zápasem by měli vsetínští hokejisté absolvovat symbolicky v dresech s jednotným číslem 23. Stejný scénář plánuje klub zopakovat při pátečním derby ve Zlíně.

Do duelu se Sokolovem nastoupí Vsetínští se smuteční černou páskou na rukávech. Nově také na jejich zápasových dresech přibude nášivka s číslovkou 23, kterou na Haškovu památku ponesou po celou sezonu.

Hašek prožil velmi úspěšnou hráčskou kariéru. Na meziná