Vyřazení Česka Kanaďany zdrtilo: Nejsou zvyklí na brzký odjezd

Vyřazení Česka Kanaďany zdrtilo: Nejsou zvyklí na brzký odjezd

Kanadská juniorská hokejová reprezentace nedávno utrpěla velkou porážku na světovém šampionátu dvacítek. Tým, který je obvykle jedním z favoritů, se letos nedostal ani do semifinále. Pro Kanadu je toto vystoupení velkým zklamáním, neboť v minulosti dokázali vyhrát třikrát zlato a drželi sérii čtyř finálových účastí v řadě.

Porážka přišla zcela nečekaně. Český útočník Jakub Štancl rozhodl o osudu zápasu pouhých jedenáct sekund před třetí sirénou. Jeho střela se odrazil od kanadského beka Olivera Bonka a skončila v síti. Kanadští hráči si však na problémy připravili sami, neboť v první třetině prohráli 0:2. Ačkoli se jim podařilo vyrovnat, nedokázali zápas otočit ve svůj prospěch.

Kapitán kanadského týmu Fraser Minten projevil své zklamání nad tímto výsledkem. Uvědomuje si, že se jedná o neuvěřitelnou příležitost, kterou propásli. Nikdy totiž nevíte, jestli se ještě někdy dostanete do podobné situace a budete mít možnost reprezentovat svou zemi na této úrovni.

Další hráči týmu se shodují na tom, že zápas nezačali dobře. Přiznávají, že jejich výkon v první třetině byl slabý. Ačkoli se jim podařilo ve zbývajících dvou třetinách zlepšit, jediný nešťastný odraz rozhodl o jejich porážce.

Kanadská reprezentace nenastoupila v nejsilnějším složení, neboť někteří hráči chyběli z různých důvodů. Mnoho talentovaných hráčů, kteří pravidelně hrají v NHL, se nemohlo zúčastnit turnaje. Namísto nich měli tým táhnout mladí hráči jako Matthew Savoie, který však nedokázal předvést svůj potenciál kvůli zdravotním problémům.

Další opora týmu Matthew Poitras také nezazářila. Tento hráč, kterého uvolnili Boston Bruins, nedokázal v turnaji získat ani bod na zápas. Cítí se zklamaný a má pocit, že zklamal své spoluhráče i celou zemi.

Juniorské mistrovství světa tak nabídne neobvyklý obrázek – boj o medaile bez Kanady. Tento výsledek je pro kanadský tým velkým zklamáním, ale také připomínkou toho, že ve sportu se mohou stát nečekané věci a že i favorité mohou prohrát.