Výsledek biatlonisty Krčmáře ve stíhačce v Oberhofu: 30. místo, vítězství Strömsheima

Výsledek biatlonisty Krčmáře ve stíhačce v Oberhofu: 30. místo, vítězství Strömsheima

Stíhací závod v biatlonu v Oberhofu (Německo) se stal důležitým momentem pro české biatlonisty. Po nevydařeném sprintu se Michal Krčmář musel postavit na start z 43. pozice. Nicméně, díky čisté střelbě a rychlému běhu se dokázal posunout na 28. místo. Vestoje udělal jednu chybu, která mu zabránila v dalším posunu vzhůru. Nakonec se umístil na 30. místě. O dvě místa za ním skončil Jakub Štvrtecký, který musel absolvovat čtyři trestná kola, ale přesto se posunul o tři místa nahoru.

Dalším českým biatlonistou, který si připsal body, byl Jonáš Mareček. Díky zlepšení o dvanáct pozic se umístil na osmatřicátém místě. Naopak Vítězslav Hornig na 45. pozici nedosáhl na body. Tomáš Mikyska se do závodu nezapojil, jelikož trenéři ho šetřili na nedělní štafetu po jeho návratu po operaci kolena.

Biatlonista Benedikt Doll se rychle připravil na stíhací závod a doufal ve úspěch. Na první položce minul třikrát a na druhé musel absolvovat další dvě trestná kola, což ho posunulo až na 23. místo. I přes dvě nuly ve stoje se mu nepodařilo dostat se do lepší pozice než dvanáctou.

Stíhací závod byl ovládán norskými biatlonisty. Po třech položkách se v čele osamostatnil Johannes Thingnes Bø. Na poslední položce sice udělal dvě chyby, ale jeho nejbližší pronásledovatel Sturla Holm Laegreid musel dokonce absolvovat tři trestná kola. Šestadvacetiletý Bø si udržel vedení a zvítězil. Druhý skončil s osmnáctisekundovou ztrátou Laegreid a třetí místo obsadil Johannes Dale-Skjevdal.

Celkové pořadí Světového poháru v biatlonu po deseti závodech vypadá následovně: 1. Johannes Thingnes Bø 579 bodů, 2. Tarjei Bø 497 bodů, 3. Sturla Holm Laegreid 467 bodů, 4. Johannes Dale-Skjevdal 454 bodů, 5. Sebastian Samuelsson 451 bodů, 6. Benedikt Doll 405 bodů. Michal Krčmář se momentálně nachází na 23. místě se 162 body.

Čeští biatlonisté se také umístili ve stíhacím závodě. Jakub Štvrtecký se posunul na 32. místo, Jonáš Mareček na 38. místo a Vítězslav Hornig na 45. místo.

Stíhací závod v Oberhofu byl v norském duchu a přinesl zajímavé výsledky. Čeští biatlonisté se snažili co nejlépe umístit a získat body do celkového pořadí Světového poháru.