Výsledek Ledecké v Zauchensee: 24. místo, nejhorší sjezd sezony

Výsledek Ledecké v Zauchensee: 24. místo, nejhorší sjezd sezony

Italka Sofia Goggiaová zvítězila ve sjezdu Světového poháru v rakouském Zauchensee. Porazila o jednu desetinu sekundy domácí Stephanii Venierovou. Třetí místo si rozdělily Rakušanka Mirjam Puchnerová a Italka Nicol Delagová.

Česká lyžařka Ester Ledecká, která je trojnásobnou olympijskou vítězkou, zajela nejméně povedený sjezd v této sezoně. Dosud byla šestnáctá ve Val d’Isere a dvacátá druhá ve Svatém Mořici. Na vítěznou Goggiaovou ztratila 2,34 sekundy.

Ledecká uvedla, že jí jelo docela dobře, ale potřebuje se ještě trochu vyjezdit ve sjezdech, aby se zlepšila. Uvedla také, že udělala maximum, aby se dostala do cíle co nejrychleji.

Podobně jako v pátečním superobřím slalomu chyběla na startu Američanka Mikaela Shiffrinová, která je vedoucí ženou průběžného pořadí Světového poháru. Shiffrinová se zotavuje po nemoci.

Ledecká vyjela na trať s startovním číslem 20, těsně poté, co před ní spadla Norka Kajsa Vickhoff Lieová. Ledecká nabrala hned na začátku tratě manko 71 setin a její ztráta dále narůstala. Do cíle dojela na průběžném 17. místě, později však ještě o dalších sedm příček klesla.

Goggiaová si vyjela 24. vítězství ve Světovém poháru a dělí se s Federicou Brignoneovou o post nejúspěšnější Italky v historii. Ve sjezdu triumfovala osmnácté a upevnila si vedení v průběžném pořadí disciplíny.

Program Světového poháru v Zauchensee zakončí v neděli druhý superobří slalom.