Výsledky českých skokanek: Davidová obsadila 18. místo, Jislová se posunula o 33 příček nahoru.

Výsledky českých skokanek: Davidová obsadila 18. místo, Jislová se posunula o 33 příček nahoru.

Česká biatlonistka Markéta Davidová se umístila na 31. místě ve stíhacím závodě v Östersundu. Přestože měla manko jedné minuty a 51 sekund kvůli absencím některých soupeřek, dokázala se posunout o několik příček nahoru. Její výkon byl zbrzděn chybou na první střelbě vlevo, ale při dalších dvou položkách byla stoprocentní a dostala se do první dvacítky. I přes nesestřelený terč při závěrečné „stojce“ se udržela na tomto místě.

Devatenáctá místo před ní obsadila Estonská závodnice Tuuli Tomingasová, která však dostala penalizaci za předčasný start a propadla se za Davidovou. Česká biatlonistka Jessica Jislová udělala chybu pouze při úvodní střelbě vlevo, ale po dalších třech střelbách už nemusela na trestné kolo.

Vítězkou stíhacího závodu se stala opět Francouzka Lou Jeanmonnotová, která porazila Němku Franzisku Preussovou o pouhých 0,3 sekundy. Preussová se však osamostatnila v čele průběžného pořadí seriálu, které vede o tři body před Jeanmonnotovou. Třetí skončila další Němka Vanessa Voigtová.

Celkové pořadí seriálu po třech závodech vede Preussová s 200 body, druhá je Jeanmonnotová se 197 body a třetí Voigtová s 165 body. Davidová se momentálně nachází na 36. místě s 27 body, Jislová na 42. místě se 18 body a Voborníková na 45. místě se 11 body.