Výsledky zahraničních lig: Dortmund udržel neporazitelnost, Betis dosáhl 2500. ligového gólu

Výsledky zahraničních lig: Dortmund udržel neporazitelnost, Betis dosáhl 2500. ligového gólu

Bundesliga je německá fotbalová liga, která patří mezi nejpopulárnější a nejprestižnější fotbalové soutěže na světě. Liga byla založena v roce 1963 a od té doby se stala domovem mnoha vynikajících fotbalových týmů a hráčů.

V nedávném zápase 21. kola Bundesligy se fotbalisté Dortmundu utkali s týmem Freiburg. Dortmund vyhrál zápas 3:0, přičemž dvě branky vstřelil nizozemský útočník Donyell Malen. Třetí branku přidal Niclas Füllkrug. Dortmund si tímto vítězstvím upevnil čtvrté místo v tabulce, zatímco Freiburg se propadl na sedmou příčku.

V současné tabulce Bundesligy vedou týmy Leverkusen a Bayern Mnichov. Leverkusen má na svém kontě 52 bodů, zatímco Bayern Mnichov má o dva body méně. Na třetím místě se nachází Stuttgart s 40 body, následovaný Dortmundem se 40 body a Lipskem s 36 body.

La Liga je španělská fotbalová liga, která je známá svou kvalitou a konkurenceschopností. V nedávném zápase před 24. kolem La Ligy se tým Betisu Sevilla utkal s týmem Cádiz. Betis vyhrál zápas 2:0 a posunul se na šesté místo v tabulce. Cádiz se nachází na osmnácté příčce.

V současné tabulce La Ligy vede tým Real Madrid s 58 body, následovaný Gironou s 56 body a FC Barcelona s 50 body. Atlético Madrid se nachází na čtvrtém místě s 48 body.

Serie A je italská fotbalová liga, která je známá svou taktickou hrou a technickou kvalitou hráčů. V nedávném zápase 24. kola Serie A se tým Salernitana utkal s týmem Empoli. Empoli vyhrál zápas 3:1 a posunul se na patnácté místo v tabulce. Salernitana se nachází na dvacátém čtvrtém místě.

V současné tabulce Serie A vede tým Inter Milán s 57 body, následovaný Juventusem Turín s 53 body a AC Milánem s 49 body.

Ligue 1 je francouzská fotbalová liga, která je známá svou rychlou a útočnou hrou. V nedávném zápase 21. kola Ligue 1 se tým Marseille utkal s týmem Mety. Zápas skončil remízou 1:1. Marseille se nachází na sedmém místě v tabulce.

V současné tabulce Ligue 1 vede tým Paris St. Germain s 47 body, následovaný Nice s 39 body a Brest s 36 body.

Tyto ligy jsou nejprestižnějšími fotbalovými soutěžemi ve svých zemích a přitahují pozornost fanoušků z celého světa. Každý tým bojuje o co nejlepší umístění v tabulce a o postup do evropských pohárů. Fotbalové zápasy v těchto ligách jsou plné vzrušení, gólů a skvělých individuálních výkonů.