Vysoká porážka florbalistek od Švédska, čtvrtfinále proti Slovensku je na programu

Vysoká porážka florbalistek od Švédska, čtvrtfinále proti Slovensku je na programu

České florbalistky se utkaly se Švédskem ve skupině B na Mistrovství světa v Singapuru. Zápas skončil vítězstvím Švédek 6:1. Český tým vedl od 14. minuty po brance Karolíny Klubalové, ale Švédsko dokázalo otočit výsledek a zvítězit. Byl to již sedmý vzájemný duel těchto dvou týmů na MS. Švédsko se také stalo vítězem základní skupiny B.

Branky a nahrávky ve prospěch Česka zaznamenala Karolína Klubalová (asistence Krupnová). Švédsko odpovědělo brankami Elmové (W. Johanssonová), Delgadové Johanssonové (Viströmová), Wibronové (W. Johanssonová), Gustafssonové (Tschöpová), Bäckstedtové (Viströmová) a Gustafssonové (Elmová). Rozhodčími byli Kirjonen a Sirkka (oba z Finska). Vyloučení byla stejná pro oba týmy – 3:3. Švédsko využilo dvě přesilovky, zatímco Česko žádnou. V oslabení hrálo Česko jednou. Zápas sledovalo 526 diváků.

Sestava českého týmu byla následující: Christianová – Keprtová, Beránková, Jiráková, Plašková, Mechlová, Štachová – Klubalová, Krupnová, Šepková – A. Brucháčková, Suchá, Ratajová – Trojánková, Kubečková, Chudá. Trenérem byl Lukáš Procházka.

V dalším zápase skupiny B se utkaly Polsko a Slovensko. Slovensko zvítězilo 5:3. Branky pro Polsko zaznamenaly Wojciková, Rajská a Zagórska. Branky pro Slovensko vstřelily Schnetzerová (2x), P. Hudáková, Chúpeková a Trošková.

Po dvou odehraných zápasech vede skupinu B Švédsko se 4 body. Česko je na druhém místě se 2 body. Slovensko také má 2 body, ale je na třetím místě kvůli horšímu skóre. Polsko zatím nemá žádný bod.

Celkové skóre ve skupině B je následující: Švédsko 26:4, Česko 10:9, Slovensko 8:23, Polsko 6:14.