Využití bubnů a trubek pro dodávku stlačeného kyslíku sportovcům v biatlonu.

Využití bubnů a trubek pro dodávku stlačeného kyslíku sportovcům v biatlonu.

Lucie Charvátová je česká biatlonistka, která se účastní Světového poháru a letos poprvé závodí na mistrovství světa. Na závodech ji doprovází její fanklub, který se postupně rozrůstá. Fanklub je sice malý, ale hlasitý. Má vlajky s jejím jménem a speciální trička. Charvátová si velmi váží podpory fanklubu, který ji podporuje na sociálních sítích a brání ji ve všech komentářích.

Dalším fanouškem českých biatlonistů je Tomáš Mikyska, jehož otec ho doprovází na závodech s podomácku vyrobenou trumpetou s kyslíkovými lahvemi. Mikyska si tuto podporu velmi cení, i když ho otec občas trochu přehání s hlasitostí.

Dalšími podporovateli českých biatlonistů jsou fanoušci z Valašska, kteří mají dresy s podobiznou Jakuba Štvrteckého a velkou vlajku. Štvrtecký je rád, že má takovou podporu od fanoušků a že se na závodech objevuje i jeho rodina a přátelé.

Michal Krčmář, nejzkušenější český biatlonista, je podporován manželkou Romanou a synem Viktorem. I když se na závodech objevují jen nárazově, Krčmář si jejich podporu velmi váží. Je však rád, že nemusí být celou dobu přítomen, protože je zde velký ruch a shon.

Jonáš Mareček, který pochází z nedalekých Petrovic, má také výhodu domácího prostředí. Je rád, že se závody konají prakticky pět minut od jeho domu.

Biatlonisty podpořily i děti ze základní školy v Novém Městě na Moravě, které jim vyzdobily závodní buňky obrázky.

Celkově jsou čeští biatlonisté rádi za veškerou podporu, kterou dostávají od svých fanoušků a rodin. I když se na závodech nemohou všichni objevit celou dobu, je pro ně důležité vědět, že mají za sebou lidi, kteří jim fandí a podporují je ve všech okolnostech.