Vzkaz pro házenkářky: Legenda si přeje, aby se na její gól zapomnělo, protože nic není nemožné.

Vzkaz pro házenkářky: Legenda si přeje, aby se na její gól zapomnělo, protože nic není nemožné.

České házenkářky se na letošním mistrovství světa prezentují skvělými výkony. Zatím vyhrály čtyři z šesti zápasů a postoupily do čtvrtfinále. Jejich výkony se zlepšovaly s každým duelem a jejich cesta na turnaji nebyla vůbec snadná.

V základní skupině porazily Češky Kongo a Slovensko, ale prohrály s favorizovaným Nizozemskem. V osmifinále přehrály Ukrajinu a poté senzačně porazily Španělky. I přes prohru o čtyři góly proti Brazílii, se Češkám podařilo postoupit do čtvrtfinále. Brazílie zvítězila pouze 30:27.

Na začátku šampionátu se tým musel vypořádat se zraněním jedné ze svých lídryň, Kamily Kordovské. Navíc dostal od Nizozemska drtivou porážku o 13 gólů. Nicméně tým se dokázal vzpamatovat a proti Španělsku hrál perfektně.

Dvě hráčky, které sehrály klíčovou roli v minulém mistrovství světa, Jana Knedlíková a Markéta Jeřábková, ukončily svou reprezentační kariéru. Nový norský trenér, který převzal tým po 12 letech vedení Jany Bašného, provedl generální obměnu týmu. Mladé hráčky doplnily tradiční opory jako Petra Kudláčková a Veronika Malá.

Podle bývalých hráček je změna trenéra správným krokem. Tým se pod novým trenérem dostal do čtvrtfinále mistrovství světa a také se dobře daří v kvalifikaci na mistrovství Evropy.

České házenkářky se dnes odpoledne utkají s olympijskými šampionkami Francouzkami. I když jsou Francouzky favoritkami, český tým může překvapit. Hráčky musí jít do zápasu koncentrovaně a hrát uvolněně. Pokud najdou zbytky sil a zopakují svůj výkon proti Španělsku, mohou dosáhnout dobrého výsledku.

České házenkářky mají již jistotu účasti na kvalifikačním turnaji o olympiádu v Paříži. Jejich cesta na mistrovství světa je však stále lákavá a doufají, že se dostanou až do finále.