Weiss přiznal, že spal u mámy a popsal skandály v reprezentaci i případy šikany.

Weiss přiznal, že spal u mámy a popsal skandály v reprezentaci i případy šikany.

Třiatřicetiletý hráč Slovanu Bratislava, Vladimír Weiss, nedávno poskytl velký rozhovor pro web TVNOVINY.sk, ve kterém hovořil o své úspěšné kariéře. Weiss se ve svém životě setkal s mnoha výzvami, včetně toho, že byl dlouho maminčiným mazánkem.

Weiss vzpomíná na dobu, kdy spal u své maminky a jak mu bylo těžko, když odešel do Anglie ve svých patnácti letech. Přestože tehdy neuměl anglicky a denně plakal a chtěl se vrátit domů, věděl, že musí překonat tyto obtíže.

Ve svém pokoji měl Weiss plakáty s Tomášem Rosickým a jeho první zájem o talentovaného Slováka projevil Arsenal. Nakonec však zamířil do akademie Manchesteru City. Weiss se snažil být nejlepší na každém tréninku a to ho hnalo dopředu. S Citizens získal prestižní anglický mládežnický pohár FA Youth Cup a byl srovnáván s Rosickým, Lionel Messi nebo Johanem Cruyffem.

Weiss vzpomíná na své zkušenosti s hráči jako Stephen Ireland, Robinho a Craig Bellamy, kteří ho ovlivnili svými slovy a gesty. Tyto zážitky si pamatuje dodnes a nezapomene na ně.

Po svém angažmá v Manchesteru City hostoval Weiss postupně v Boltonu, Glasgow Rangers a Espanyolu Barcelona. V Rangers zažil vítězství ve skotské lize v roce 2011, ale fanoušci Celtiku mu to neodpustili.

Poté se Weiss spojil s fotbalovým agentem Minem Raiolou, který mu zajistil angažmá v italské Pescaře, která ho vytrhla z kolotoče hostování. Přes Olympiakos Pireus se dostal do katarské ligy, kde strávil šest sezón.

Weissův otec, bývalý fotbalista a trenér Vladimír Weiss, nesouhlasil s přestupem do exotického prostředí Kataru. Přesto se Weiss rozhodl přijmout nabídku, kterou nelze odmítnout. V Kataru zažil nejlepší roky své kariéry a skamarádil se s Wesleyem Sneijderem.

V Kataru však Weiss zažil i obtíže, například nelidské podmínky tréninků za extrémních teplot. Byl nucen běhat a cvičit šest dní v týdnu a cítil se jako by ho chtěli zlomit. Nakonec se rozhodl vrátit se domů na konci roku 2019 a od té doby hraje za Slovan Bratislava, který vede jeho otec.

Weiss zažil úspěchy se slovenskou reprezentací, včetně postupu do osmifinále mistrovství světa 2010 v Jižní Africe. Hrál také na dvou evropských šampionátech. Nicméně ne všechno bylo vždy růžové. Po Euru 2016 byl vyřazen z národního týmu kvůli obvinění z řízení auta pod vlivem alkoholu. Weiss však tvrdí, že auto neřídil a existují důkazy, které to potvrzují.

Weiss odmítl hr