West Ham aktivuje opci na Coufala, český obránce vyjadřuje nespokojenost, informují britská média.

West Ham aktivuje opci na Coufala, český obránce vyjadřuje nespokojenost, informují britská média.

Tomáš Coufal je český fotbalista, který v současnosti působí v anglickém klubu West Ham United. Přestoupil do londýnského týmu v říjnu 2020 z pražské Slavie za částku šest milionů eur, což představovalo přes 162 milionů korun. Od té doby se stal jednou z opor týmu, který momentálně patří k šestému nejlepšímu týmu anglické Premier League.

Coufal se rychle adaptoval na anglický fotbal a stal se důležitou součástí West Hamu. Dosud odehrál za tento klub 108 zápasů v Premier League. Jeho přesnost a tvrdá práce na hřišti ho rychle získaly srdce fanoušků. Je známý svou schopností kombinovat obranné i útočné dovednosti a přispět k vítězstvím svého týmu.

V minulé sezóně Coufal spolu se svým spoluhráčem Tomášem Součkem pomohl West Hamu k úspěchu v Evropské konferenční lize. Tento turnaj je novou soutěží, která byla zavedena v roce 2021 a je určena pro kluby, které se nedostaly do Ligy mistrů UEFA nebo Evropské ligy UEFA. West Ham se probojoval až do finále této soutěže, kde porazil italský tým AS Roma a získal tak historický triumf.

Coufalova přítomnost na hřišti je pro West Ham velmi důležitá. Jeho schopnost bránit i útočit přináší týmu vyváženost a flexibilitu. Jeho tvrdá práce a nasazení jsou obdivuhodné a přispívají k úspěchům týmu. Fanoušci West Hamu si ho oblíbili a oceňují jeho oddanost klubu.

Tomáš Coufal je příkladem českého fotbalisty, který se prosadil v anglické Premier League. Jeho úspěchy jsou inspirací pro další mladé fotbalisty a ukazují, že i hráči z menších lig mohou dosáhnout velkých věcí. Doufejme, že Coufal bude i nadále pokračovat ve svých výkonech a přinášet radost fanouškům West Hamu.